У Чернігові з’явилися контейнери для одягу



Біля безкоштовного магазину «Дякую» у Чернігові та обласного Товариства Червоного хреста встановили контейнери для збору одягу, іграшок, текстилю та взуття. Туди люди можуть принести речі нужденним в будь-який зручний для них час.


Контейнери встановлені за кошти бюджетуучасті. Проект написала чернігівка Юліана Пономаренко ще у 2019 році. Тоді він здобув перемогу в голосуванні. Однак реалізувати цю ідею минулого року завадила пандемія коронавірусу, тому його втілили в життя лише цьогоріч. Два контейнери були закуплені за кошт міського бюджету і обійшлися у 60 тисяч гривень.

Юліана Пономаренко і Юлія Гребнєва, засновниця соціального магазину "Дякую"


За словами волонтерів безкоштовного соціального магазину «Дякую», ці контейнери дійсно необхідні. Адже в магазинах волонтери працюють по дві-три години двічі-тричі на тиждень. І не всі люди, хто б хотів віддати свої вживані речі, мають змогу принести їх саме в той час, коли магазин відкритий. Тепер же у зручний для кожного час можна приносити чистий, випраний, не порваний одяг і покласти його в контейнер. Хтозна, можливо, саме ваш одяг зараз комусь дуже потрібний.
За словами волонтерів з магазину «Дякую», наразі найбільш актуальними речами для нужденних чернігівців є сезонний теплий одяг, а також постільна білизна.

 

Марія ПУЧИНЕЦЬ

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"