Зниження виробництва картоплі пов’язане  з тим ,що її вирощують особисті селянські господарства

Цього року в Україні буде накопано на 25-30% менше картоплі у порівнянні з минулим роком. Як передає УНН, про це розповів голова Союзу сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів Іван Томич.

“Що стосується валового виробництва, то у порівнянні до минулого року слід очікувати в межах 25-30% зменшення”, – переконаний Томич.

Зниження виробництва картоплі пов’язане з тим, пояснив експерт, що в основному її вирощують особисті селянські господарства, які напряму залежні не від технології, а від погодних умов. І цього року, за його словами, були не зовсім сприятливі погодні умови, також хвороби, які й “вдарили” по врожаю картоплі.

Нагадаємо, згідно з даними Міністерства аграрної політики та продовольства, у 2012 році аграрії зібрали 23 мільйона тонн картоплі.

За даними експертів, основне виробництво картоплі зосереджено в домогосподарствах населення. При цьому у минулому році частка виробленої картоплі в сільськогосподарських підприємствах та фермерських господарствах становила 3,3% від загального обсягу продукції.

Якщо в сільськогосподарських підприємствах торік урожайність картоплі становила 19,2 т/га, то в одноосібників – лише 16 т/га.

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"