Жадібність інколи має строк придатності

 

Сосни 31 грудняЄ один день на рік, коли ялини й сосни «виростають» просто… на міських тротуарах. Особливо багато їх «виростає» там, де днями проходило чимало люду. З кучугур снігу, якщо вони є, попід стінами та парканами – десятки цих молодих дерев. Мертвих!

 

Мова, звісно ж, про святковий перший день року.

Ось чернігівський головпоштамт вранці 1 січня нового, 2014 року. Менш, аніж добу тому саме ці сосни, вишикувані щільною зеленою шеренгою завдовжки метрів 30-40, мали би приваблювати перехожих залишити продавцю певну суму.

Сосни 1 січняНині ж вони вже нікому не потрібні. Кілька годин тому молоді деревця стали тягарем для торговця. Того, який їх зрізав стільки, «щоб вистачило». З надто гарним запасом. 

Торговців нелегальним, «піратським» товаром іноді затримують. Як ось вранці 25 грудня там же, під стінами поштамту. Однак методу впоратися з любителями насмітити деревцями в міліції не мають.

«Як же притягнути до відповідальності, якщо на місці не затримали?» – каже Борис Коновченко, співробітник сектору зв’язків з громадськістю УМВС України в Чернігівській області. А якщо ж торговець ще на місці – виходить, дерева ще не покинув. І вони є товаром, а не сміттям.
 

Іван КОВТУН, фото автора

На фото:
«лісосмуга» зрізаних сосен біля поштамту вдень 31 грудня
– десятки покинутих сосен під стіною поштамту в ніч на 1 січня

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"