В Україні забороняють активоване вугілля

 

 Причиною заборони стало встановлення факту невідповідності вимогам аналітичної нормативної документації до реєстраційного посвідчення препарату за показником "Адсорбційна активність".

 Державна служба з лікарських засобів своїм розпорядженням запровадила тимчасову заборону на реалізацію та застосування лікарського засобу "активоване вугілля" виробництва ПАТ "Хімзавод "Червона Зірка", передає Держлікслужба України.

 Своїм розпорядженням від 22 листопада Держлікслужба тимчасово заборонила реалізацію та застосування лікарського засобу «Вугілля Активоване», таблетки по 0,25 г №10 у блістерах, серії 150712, виробництва ПАТ «Хімзавод «Червона Зірка», Україна, м. Харків, до окремого рішення.

  Причиною заборони стало встановлення факту невідповідності вимогам аналітичної нормативної документації до реєстраційного посвідчення препарату за показником «Адсорбційна активність». Відповідно до документу обіг препарату тимчасово заборонено до окремого рішення Державної служби України з лікарських засобів. Зазначений препарат має бути передано до карантину.

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"