За пенсійні посвідчення пенсіонери платитимуть

Уряд пропонує законодавчо врегулювати питання видачі пенсійних посвідчень. Кабінет Міністрів України затвердив законопроект щодо законодавчого врегулювання питання видачі пенсійних посвідчень громадянам України. Про це повідомив директор департаменту пенсійного забезпечення та соціального захисту інвалідів Міністерства соціальної політики України Микола Шамбір.

Він прокоментував затвердження Урядом  проекту Закону “Про внесення зміни до статті 44 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”, що був розроблений Мінсоцполітики.

Микола Шамбір пояснив, що на сьогодні Пенсійний фонд на безоплатній основі надає громадянам адміністративні послуги з видачі пенсійного посвідчення відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів № 497 від 11 квітня 2002 року “Про забезпечення виконання функцій з призначення і виплати пенсій органами Пенсійного фонду”. Водночас наприкінці минулого року вступив у дію Закон України “Про адміністративні послуги”, яким передбачено, що основні вимоги до регулювання надання адміністративних послуг мають встановлюватися виключно законами.

«Прийняття відповідного законопроекту дозволить включити адміністративну послугу зі здійснення видачі пенсійного посвідчення до Переліку адміністративних послуг, який визначається законом. Це, відповідно, дозволить врегулювати на законодавчому рівні питання видачі Пенсійним фондом України пенсійних посвідчень», – сказав він.

 

 

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"