За гроші міліція працює швидше, аніж задарма?

Державна служба охорони пропонує новітні послуги, що стали можливі за допомоги супутникового звязку. Це так звана «мобільна тривожна кнопка».

Про це розповів під час прес-конференції 12 грудня Андрій Чумаков, заступник начальника управління державної служби охорони при управлінні внутрішніх справ України в Чернігівській області.

ДСО УМВС - Чумаков– За її допомогою наша система спостерігає місце знаходження громадянина з точністю до десяти метрів, – зазначив підполковник міліції і продемонстрував саму кнопку – коробочку розміром з мобільний телефон. – Якщо людина натискає цю кнопку, на пульт надходить сигнал тривоги, а оператор бачить, де знаходиться людина і направляє до неї найближчий наряд міліції.

Андрій Чумаков повідомив, що така послуга коштуватиме 170 гривень на місяць. Але ж сам пристрій – не з дешевих: близько 1600 гривень.

За тим же принципом є послуга ДСО для забезпечення безпеки автомобіля: пристрій супутникового зв’язку включається в систему автосигналізації.

– А в чому різниця між цією послугою і звичайним викликом міліції за телефоном 102? Невже, якщо людина з кнопкою і сплачує за послугу, то до неї приїдуть швидше, аніж за викликом телефоном? – запитую у Андрія Чумакова.

– Річ у самій структурі й організації роботи служби державної охорони. У нас три наряди вдень і чотири вночі чергують по місту Чернігову. Це працівники озброєні, екіпіровані й знаходяться вже в автомобілях. Місто розподілене на частини й вони знаходяться в центрі цих зон. ому досягається найкоротший термін прибуття. Якщо ж телефонувати на номер 102, то черговому потрібно зібрати опергрупу й відправити на місце. Це термін трохи більший.

– Як кажуть, «що безкоштовно – те не зовсім обовязкове»? Не завжди додзвонишся на цей номер…

– Звісно ж, це обов’язково. Однак 102 – це райвідділ міліції. Вони можуть бути на якійсь події, виїхати на місце злочину тощо. Приїдуть обов’язково, але ж… Термін у 3 хвилини може забезпечити державна служба охорони.

Також ДСО пропонує традиційну послугу з обладнання сигналізацією приватних помешкань, проте в передноворічний період – за півціни.

Сергій СТУК, фото автора

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"