За алкоторгівлю - відповідальність



У Чернігові поліція притягнула до відповідальності підприємця за нелегальний обіг алкоголю, а новгород-сіверські поліцейські ліквідували низку самогонних точок та знищили до 150 літрів самогону


Співробітники карного розшуку поліції області спільно з поліцейськими Чернігівського райуправління викрили місцевого підприємця, який продавав алкогольні напої попри заборону. У вівторок поліцейські виявили та вилучили близько 250 літрів лікеро-горілчаної продукції, а також понад 400 пачок цигарок без марок акцизного збору. На підприємця поліція склала адміністративні матеріали за частиною 1 статті 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення порядку провадження господарської діяльності), що тягне за собою накладення штрафу від 17000 до 34000 гривень з можливою конфіскацією виготовленої продукції, знарядь виробництва, сировини і грошей, одержаних внаслідок вчинення цього адміністративного правопорушення. Попри заборону продажу алкогольних напоїв під час воєнного стану, правоохоронці продовжують виявляти факти реалізації спиртного з-під прилавків та виготовлення такої продукції в домашніх умовах. Тому відпрацювання, спрямовані на протидію нелегальному ринку підакцизної продукції, відбуваються на постійній основі. Нагадаємо, що поліцейські оперативно реагують на скарги громадян та припиняють роботу точок виготовлення та збуту алкогольних напоїв.
Так, впродовж тижня профілактичних відпрацювань новгород-сіверські поліцейські ліквідували низку самогонних точок та знищили до 150 літрів самогону. За тиждень роботи, направленої на викриття самогонних точок, вилучили та у присутності понятих знищили 132 літри самогону. Поліцейські оперативно реагують на повідомлення мешканців району, які допомагають викривати діяльність правопорушників з продажу самогону.
Так, протягом минулого тижня співробітниками поліції задокументовано 8 адміністративних правопорушень за статтею 176 та 6 - за статтею 177 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Окрім самогону, у присутності понятих знищено 320 літрів закваски та вилучено 6 апаратів для самогоноваріння. Робота в напрямку припинення роботи точок виготовлення та збуту самогону триває та перебуває на контролі керівництва поліції.

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"