З 15 березня громадяни України зможуть ховати близьких тільки за рішенням суду

Починаючи з 15 березня громадяни України зможуть ховати своїх рідних тільки після проведення експертизи, яку, згідно із законодавчою новації, повинен призначити суд. Такого рішення доведеться чекати не менше трьох діб, а через перевантаженість судів, можливо і довше, повідомляє УКРОП з посиланням на ТСН.

Учасники ринку ритуальних послуг передрікають на Україні хаос і колапс.

«Людина по сто в день будуть збиратися тільки в чергах в судах. Як впораються з цим судді - для мене це незрозуміло. Хто цим буде займатися, чи виділять людей, які будуть виписувати напрямки. І як так розумію, це буде виписувати тільки один суд », - розповів кореспонденту телеканалу співзасновник ритуального будинку Чехович.

Рішення про проведення експертизи доведеться чекати не троє або більше доби, а без відповідного документа морги не братимуть тіла.

«Якщо помер удома, тоді родичам потрібно знаходити якийсь вихід, щоб перебувало тіло протягом цих 72 годин», - констатує завідувач відділення паталогоанатомії Київської міської лікарні №1 Садовий.

Таким виходом можуть бути тільки приватні холодильні камери, добу змісту тіла в яких буде коштувати від 280 до 350 гривень. Однак можливості приватників обмежені.

 

Джерело: Антікор

 

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"