Ювілей з губернатором і журналістами

Навесні акціонерне товариство «Тютюнова компанія «В.А.Т.- Прилуки» відзначила своє 20-ліття. Її новітня історія почалася у 1993 році – тоді, створена на базі колишньої Прилуцької тютюнової фабрики, АТ/ТК «В.А.Т. - Прилуки» стала першим підприємством з іноземними інвестиціями у цій галузі. Сьогодні від старої тютюнової фабрики не залишилося практично нічого: виробництво повністю реорганізовано, цехи обладнані передовими технологіями, змінився і зовнішній вигляд корпусів підприємства, і його, так би мовити, внутрішнє наповнення: нині у «В.А.Т. - Прилуки» працюють висококваліфіковані фахівці, чимало з яких вже побували у європейських та африканських країнах, передаючи досвід колегам – спеціалістам «Бритиш Американ Тобакко», підприємства якої розташовані у 39 державах світу.

З нагоди ювілею А/Т Тютюнова компанія «В.А.Т. - Прилуки» 18 квітня організувала прес-тур для журналістів Чернігівщини, до якого входила й екскурсія підприємством. Зміни побачили навіть ті, хто побував на тютюновій компанії рік тому, адже виробництво постійно модернізується. Торік обладнання підприємства поповнилося сучасним устаткуванням – було встановлено нову фільтрозбиральну машину. Не менше враження, ніж виробничий процес, залишає й музей компанії, за експонатами якого (значну долю складають чорно-білі знімки урочистих подій фабрики, альбоми з фотографіями передовиків) можна простежити історію підприємства від соціалістичної доби до сьогодення. За роки існування тютюнової фабрики свою трудову біографію з нею пов’язали тисячі прилучан, а нині серед працівників компанії – й жителі інших міст та країн.

Тепер АТ/ТК «В.А.Т. - Прилуки» - потужне підприємство, яке формує левову частку бюджету Чернігівської області. Важливість його для нашого регіону підкреслювала присутність на ювілеї прилуцької тютюнової компанії губернатора Чернігівщини. Володимир Хоменко вручив відзнаки облдержадміністрації та обласної ради генеральному менеджеру «Бритиш Американ Тобакко Україна» Саймону Уелфорду, наголошуючи на соціальній відповідальності бізнесу компанії: підприємство робить значний внесок у розвиток інфраструктури регіону, під його постійною благодійною опікою – дитячі будинки, громадська організація молодих інвалідів, Ічнянський національний парк, озелененням якого «Бритиш Американ Тобакко Україна» займається з 2012 року.

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"