Вовки нападають на людей

 5 січня у селі Розльоти Коропського району, яке входить до Мезинського національного парку, трьох людей покусали вовки.

До села Розльоти забігло двоє вовків. Спершу вони кинулися до неповнолітньої дівчини, але та встигла втекти. А вже вранці наступного дня хижаки напали на місцевого жителя, котрому відкусили два пальці, потім покусали ще двох жінок. Всі троє постраждалих  перебувають у лікарні.

«Стан хворих задовільний, – каже головний лікар Коропської центральної лікарні Стефанія Миронова. – Гірше почувається чоловік. У нього відкушені два пальці, є рвані рани на тілі. Ми знайшли необхідні вакцини в аптеках обласної лікарні. Дуже дорогі ампули гамма-глобуліну. Грошей на вакцину у людей немає. Ми вакцинували всіх трьох за рахунок лікарні».

Місцевим мисливцям вдалося застрелити вовчицю, а от вовка селяни так і не знайшли. Він утік і, ймовірно, блукатиме навколишніми селами.

Як повідомили в Головному управлінні Держпродспоживслужби в Чернігівській області, вовчицю, собак і кота, які мали контакт з лісовим звіром, знищено.

Всі постраждалі отримують кваліфіковану допомогу лікарів, проводиться дезінфекція місць контакту вовчиці з навколишнім середовищем, здійснюється щеплення собак та котів у господарствах населеного пункту. З трупу вовчиці відібрано матеріал та направлено на дослідження до Чернігівської регіональної державної ветеринарної лабораторії Держпродспоживслужби для аналізу на сказ.

«Ми провели щеплення домашніх тварин у Коропському районі і конкретно в цьому селі,– повідомив очільник служби Юрій Павлішен. – Минулого року в Коропському районі фіксували спалахи сказу й усі протиепізоотичні заходи були також проведені. В області діє програма депопуляції деяких видів диких тварин. Але в тій місцевості вона не реалізовується, бо поруч національний парк і відстріл там заборонено».

Марія ПУЧИНЕЦЬ

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"