Ворог тероризує прикордонні громади


 

Російські війська близько 11-ї години 13 травня касетними боєприпасами обстріляли місто Сновськ, а вдень 14 травня зі ствольної артилерії та міномету обстріляли село Грем'яч Новгород-Сіверської громади.

 

Внаслідок обстрілу Сновська поранено чотирьох людей: двох з них доставили до лікарні у Корюківку, одного доправили до обласної лікарні у Чернігів, ще одна людина — на амбулаторному лікуванні. Як повідомив гендиректор Корюківської центральної районної лікарні Сергій Пивовар, 51-річний чоловік і 39-річна жінка зараз лікуються у хірургічному відділенні. Стан хворих середньої важкості. До Чернігівської обласної лікарні ушпиталили пораненого 72-річного чоловіка. Він перебував у реанімації після операції. Отримав травму лицьової частини черепа. У Сновську зазнали пошкоджень три десятки будівель, автомобілі та цивільна інфраструктура. Поліцейські надавали необхідну допомогу постраждалим, фіксують наслідки атаки проти мирного населення Чернігівщини. Слідчі документують наслідки воєнного злочину у рамках провадження за статтею 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни). Для швидкого ремонту житла будуть роздані відповідні матеріали із запасів громади, за необхідності – з районного та обласного резерву.
Вдень 14 травня зі ствольної артилерії та міномету росіяни обстріляли село Грем'яч Новгород-Сіверської громади. Внаслідок обстрілу від осколкових поранень загинув місцевий цивільний чоловік 1963 року народження.

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"