Вода руйнує автошляхи 

На початку квітня сталися розмиви і часткове підтоплення дорожніх полотен автодоріг Варва – Хукалівка – Поділ, Прилуки-Варва-Срібне-Обухів, Варва-Брагинці-Хукалівка та Варва-Леляки-Дігтярі.

Згідно з прогнозами спеціалістів, повінь може зашкодити нормальній життєдіяльності майже 50 населених пунктів області.

Про це йшлося 5 квітня під час засідання обласного оперативного «повеневого» штабу, яке відбулося під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Станіслава Прокопенка. Учасники засідання розглянули та обговорили ситуацію, яка склалася на Чернігівщині у зв’язку з проходженням паводків.

У прес-службі облдержадміністрації повідомили, що працівниками відповідних служб вже проведено ремонтні, відновлювальні роботи, влаштовано дамби із мішків з піском на найбільш небезпечних ділянках. На автошляхах встановлено відповідні дорожні знаки, а рух великовантажного транспорту на цих ділянках закрито.

Для безпечного проходження повені відбувається розчищення русел малих річок, відвідних каналів, водоперепускних труб від мулу. Передбачено цілодобове чергування аварійних бригад на випадок виникнення загрози підтоплення населених пунктів.

Єлизавета МАКСИМЕНКО

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"