Вийшла марка «Мрія»


 

Символічно 28 червня, в День конституції України, Укрпошта ввела в обіг ще одну марку, присвячену незламності українського народу у війні з росією. Марка «Українська мрія» з зображенням Ан-225 «Мрія» вийшла тиражем в 3 мільйони екземплярів по всій Україні. Її вже можна придбати у відділеннях Укрпошти.

 

Ця марка відрізняється від попередніх, бо створена на основі малюнка призерки минулорічного Всеукраїнського конкурсу малюнків та фотографій «Що для мене Україна?» 11-річної Софії Кравчук з Волинської області. На ньому дівчинка зобразила найбільший у світі український літак Ан-225 «Мрія» прикрашений квітами. Саме цей літак став символом віри, адже ми втратили «Мрію», але не втратили віру у свою перемогу!

У Чернігові поштову марку «Українська мрія» урочисто погасили на Валу за участю місцевих посадовців, військових, активістів, а також дітей з обласного центру.

«Дякуємо Укрпошті, яка закарбовує нашу сучасну історію, – зазначив радник начальника Чернігівської обласної військової адміністрації В’ячеслав Скоряк. – Адже головною метою українців є перемога над ворогом, яку кожен з нас наближає сьогодні, працюючи на своєму напрямку».

Ці марки вже є в продажі у головному відділенні Укрпошти та районних центрах. А з 1 липня їх можливо буде придбати і у сільських відділеннях.

Проте наразі діють обмеження на продаж. Одна людина може купити не більше 2 маркових листів, 5 конвертів та 5 карток.

До речі, наступними планують випускати марки «Доброго вечора! Ми з України!» та «Пес Патрон».

 

Марія ПУЧИНЕЦЬ

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"