Виявлено пошкодження та рубку дерев у Чернігівській області

Державна екологічна інспекція у Чернігівській області, під час проведення планових перевірок дотримання вимог природоохоронного законодавства ДП «Баймачрайагролісництво», ДП «Борзнянське лісове господарство» та ТОВ «Обрій» (с.Високе, Борзнянський район), виявила ряд порушень вимог «Санітарних правил в лісах України», Лісового кодексу України та «Порядку спеціального використання лісових ресурсів».

Керуючись Законом України «Про охорону навколишнього природного середовища» та на виконання повноважень, покладених на Держекоінспекцію у Чернігівській області, порушникам запропоновано на добровільних засадах відшкодувати збитки, а саме:

- ДП «Баймачрайагролісництво» пред'явлено претензію про відшкодування шкоди у сумі 1 тис. 510грн., заподіяної лісу внаслідок пошкодження до ступеня неприпинення росту не призначених в рубку дерев на території Пальчиківської сільської ради.

- ДП «Борзнянське лісове господарство» пред'явлено претензію про відшкодування шкоди у сумі 3 тис.501грн., заподіяної лісу внаслідок пошкодження до ступеня неприпинення росту дерев при заготівлі деревини в Берестовецькому, Борзнянському, Батуринському та Бахмацькому лісництвах.

- ТОВ «Обрій» пред'явлено претензію про відшкодування шкоди у сумі 9 тис 504 грн., заподіяної внаслідок незаконної заготівлі деревини в лісових насадженнях на землях Височанської сільської ради Борзнянського району. Наразі товариством добровільно та в повному обсязі відшкодовано суму заподіяної шкоди.

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"