Високоточні ракети випробувано



На одному з полігонів Чернігівщини завершилися державні випробування дослідного зразка комплексу 524Р у складі вертольота Мі-8МСБ-В.

 

Вони проводилися за відповідною програмою і методикою, розробленими фахівцями Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки (ДНДІ ВС ОВТ). Як повідомляє пресслужба інституту, загалом було здійснено пуски понад 30 виробів РК-2В з відстані понад 6,5 км.
Нагадаємо, комплекс керованого ракетного протитанкового озброєння 524Р  у складі гелікоптера Мі-8МСБ-В – призначений для виконання задач цілодобового огляду, виявлення, розпізнавання та автоматичного супроводження наземних та повітряних рухомих і нерухомих цілей, та бойового застосування ракет РК-2В і РК-2ОФ, які здатні вражати ціль на дальності до 7 км. Цей комплекс налічує  прицільну станцію ПМ-ЛКТ, розроблену ПрАТ «Рамзай», бортову апаратуру та ракети «Бар’єр-В» від КБ «Луч» у складі модернізованого Мі-8МСБ-В виробництва АТ «Мотор Січ».
Після опрацювання експериментальних даних, отриманих під час випробувань, стане зрозумілим, чи відповідають основні бойові, технічні та експлуатаційні характеристики дообладнаного вертольота вимогам замовника.
Довідково: Мі-8МСБ-В є модернізованою версією вертольота Мі-8Т, яка серійно виготовляється на АТ «Мотор Січ» з 2014 року. Під час модернізації Мі-8 до рівня Мі-8МСБ-В здійснили ремоторизацію (мотори ТВ2-117 замінили на нові більш потужні турбовальні двигуни ТВ3-117ВМА-СБМ1В серії 4Е виробництва «Мотор Січ» з електронним запуском), частково змінили і реконструювали фюзеляж (у конструкції якого за більшої потужності двигунів були посилені несучі елементи), встановили нову систему запуску двигуна. При цьому редуктор двигуна з пропускною спроможністю 2,5 тис. к.с. збережений без змін.

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"