Відкрито центр "Імперія моди"



Майбутні фахівці індустрії краси вдосконалюватимуть свої навики у новому навчально-практичному центрі

 

Днями на базі Чернігівського вищого професійного училища побутового обслуговування відбулося відкриття модернізованого навчально-практичного центру сучасних швейних технологій та дизайну "Імперія моди".

Ще у 2017 році в країні розпочалась модернізація освітніх програм і необхідного обладнання для того, щоб сприяти вдосконаленню процесу професійно-технічної освіти і підготовки виробничих кадрів. В рамках проведення такої реформи Чернігівське вище професійне училище побутового обслуговування було обрано для створення такого осередку підготовки фахівців на його базі.
Як розповіла директор училища Світлана Михалко, на модернізацію діючого навчально-практичного центру сучасних швейних технологій та дизайну училищу з державного бюджету було виділено 1,05 млн гривень. Окрім того, залучено кошти Чернігівської міської територіальної громади в обсязі 350,0 тис. гривень і власні надходження закладу – 100,0 тис. гривень. Загальна вартість проєкту склала півтора мільйона гривень.


Тепер майбутніх модельєрів та дизайнерів тут навчатимуть за допомогою системи автоматизованого проєктування (САПР). Завдяки їй технологічний процес проектування виробу, а саме одягу, відбувається повністю автоматично. Таке сучасне виробництво передбачає не тільки створення якісних моделей, а й перевірку їх посадки на 3D-манекені. Програмний комплекс також включає технічну послідовність, опис моделі та інші складові. Програма САПР складається з 4 підпрограм: дизайн – створення базової конструкції будь-якої моделі одягу, конструктор, 3D-манекен та розкладальник. А вже змодельовані лекала роздруковуються за допомогою плоттера. Окрім цього сучасного програмного забезпечення у Центрі є й сучасне технічне: смарт-панель, потужні комп’ютери для учениць та викладачів, додаткове обладнання для вивчення предметів швейного профілю.
Сучасно обладнаний центр дозволяє значно підвищити якість професійної підготовки здобувачів освіти, надавати необхідні сучасні компетенції з підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників організацій, установ, підприємств. А головне – центр дає змогу майбутнім випускникам адаптуватися до реальних потреб ринку праці і реалізувати себе у майбутньому.
Сьогодні пріоритет за інтегрованими професіями, технологічно складними, оскільки роботодавці бажають мати кваліфікованих робітників широкого профілю. Зокрема, це і професії швейної галузі, які є актуальними і постійно затребуваними на ринку праці. Розвиток швейної промисловості є запорукою отримання високих прибутків та можливість виходу на світовий ринок саме з українською продукцією.

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"