Вербують до Яхве у свідки? А Ви їх запитайте…

 

Геноцид, організований грабіж, жертовні вбивства дітей, масові вбивства, ритуальний канібалізм, звідництво і торгівля людьми, скотолозтво і мужолозтво, інцест і педофілія, групові зґвалтування… Як ви гадаєте, шановні читачі, що це за список такий? Це не статті Кримінального кодексу. І не добірка збочених явищ нашого сучасного суспільства. Ці дії – з текстів… священного писання!

 

Однак численні релігійні поводирі не бажають Вам дозволити самому тлумачити й самостійно розуміти написане у «святому письмі». Тільки з «братами» та «сестрами». Під чуйним керівництвом і дбайливим роз'ясненням. З тлумаченнями з яскравих безкоштовних журналів.

Ось і до мене вкотре прийшли…

В суботу лунає дзвінок у двері. Визираю з квартири, однак відчиняти двері спільного з сусідами коридорчика не виходжу.

– Хто там? – гукаю через коридор. У відповідь непрохані гості представилися двома жіночими іменами. 
– Ми пропонуємо вивчати Біблію, – пояснив голос.

Це добре знайомо жителям багатоквартирних будинків. Чуємо таке в середньому раз на рік або й частіше. Зазвичай з такою пропозицією обходять квартири Свідки Єгови (він же Яхве, він же Ягве). Ця релігійна течія заснована Чарльзом Расселом у США в 1872 році.

«Обходчики» працюють парами і дзвонять у всі квартири підряд. Втім, і на вулиці можуть перестріти або спробувати «обробити» вас де-небудь у тривалій черзі, наприклад, в поліклініці.

– А ви Біблію вивчили? – відповідаю запитанням і цитую на пам'ять, – «Не давай в рост ближнему твоему... А иноземцу давай в рост... И будешь господствовать над многими народами, а они над тобой господствовать не будут».

Непрохані гості навіть зазирнули у невеличкий отвір у дверях. У них вже були готові відповіді на типові запитання та заперечення, а тут таке… Жіночки почали щось розповідати, ухиляючись від коментування цитати.

– Чи правда, що у Біблії є такий план лихварського поневолення світу? – дотискаю «вчителів».
– Чоловіче, ви просто не хочете чути відповідей… – ображено гукнула одна з жіночок. «Розкололися»... За пропозицією вивчення Біблію ховалося навчання Вас тлумаченням і оцінкам, прийнятим у їхній релігійній течії.
– Дякую, але відповіді я знайду сам, – на цьому "запрошення в адепти" закінчилося.

В жодному разі не закликаю сторонитися Біблії. Навпаки! Обов'язково почитайте. Бо у нас чи не кожен відносить себе до релігій, в основі яких – Біблія, але читали це писання одиниці. Головне – читайте лише самостійно. У Вас же, панове, є своя голова на плечах, чи не так?

 

Сергій СТУК

Втім, якщо Вас намагаються заагітувати до секти, є запитання значно сильніше. Воно практично «непідйомне» навіть для підготовлених адептів різноманітних релігійних течій.
Про нього – в одній з наступних публікацій.

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"