Вчитель з Чорнотичів отримав 200 тисяч


Вчитель хімії з села Чорнотичі Сосницького району Олександр Лисич на щорічній національній премії для вчителів «Global Teacher Prize Ukraine – 2019» став переможцем у номінації «Премія вчителю хімії від Zagoriy Foundation». Відтак педагог отримав 200 тисяч гривень: 100 тисяч для Чорнотицької загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. і 100 тисяч – для втілення своєї мрії.

Олександр Лисич (другий праворуч) з керівництвом Сосницької ОТГ

Олександр Лисич став переможцем у номінації зі свого навчального предмету завдяки активній педагогічній позиції. Благодійний Фонд Родини Загорій, який цього року приєднався до проєкту, вирішив підтримати активних учителів хімії й відзначити того, чиї ідеї та здобутки можуть створити реальні зміни в Україні. Саме таким вчителем, на їхню думку, є Олександр Лисич. Він має унікальну хімічну картинну галерею, а бал його учнів на ЗНО з хімії коливається від 180 до 196 балів. На його уроки діти ходять з радістю, вчитель проводить додаткові позакласні гуртки з хімії, які діти обожнюють. Також вчитель розвиває логіко-смислові моделі викладання та активно бере участь у заходах професійної майстерності по всій країні.

Від благодійного фонду він отримає 100 тисяч гривень, які зможе витратити на власний розсуд. І ще стільки ж отримає Чорнотицька ЗОШ І-ІІІ ст., в якій, власне, й викладає лауреат. Ці гроші навчальний заклад зможе використати для вирішення своїх нагальних проблем.

Під час вручення премії Олександр Лисич заявив, що на свої 100 тисяч він планує створити хімічну школу або в Карпатах, або на Чернігівщині.

До речі, цього року під час урочистих заходів з нагоди Дня Незалежності України Олександр Лисич отримав почесне звання «Заслужений вчитель України».

Марія ПУЧИНЕЦЬ

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"