Вчені назвали плюси сидячої роботи

Вчені не раз заявляли, що кілька годин сидіння на стільці надзвичайно шкідливі, і набагато краще себе почувають ті, хто має щастя працювати фізично, постійно перебуваючи в русі. Офісники страждають від захворювань, пов'язаних з малорухомою діяльністю.

Через тривале перебування в сидячому положенні часто виникає остеохондроз, який зачіпає різні відділи хребта. Серед інших поширених захворювань працівників сидячого праці фахівці називають депресії, серцево-судинні проблеми, грижі.

Але, навіть якщо спочатку це здається парадоксом, сидяча робота нерідко є кращою для здоров'я, якщо порівнювати даний вид діяльності з працею на свіжому повітрі, або фізичною роботою в закритому приміщенні, наприклад, в різних заводських цехах і на підприємствах, у майстернях, і інше.

Медики детально вивчили це питання і прийшли до несподіваного висновку. Вони вивчили значну кількість лікарняних листів, виданих людям, що займаються фізичною працею. Професії передбачали виконання різного за інтенсивністю фізичного навантаження.

У підсумку, вивчивши дані, дослідники змогли переконатися, що люди, які займаються фізичною роботою, звертаються за медичною допомогою рідше, і, відповідно, вони менше хворіють.

Зокрема, німецькими фахівцями підраховано, що люди, які працюють офісними прибиральниками і двірниками, хворіють у році приблизно місяць. У той же час, співробітники, які проводять в кабінеті свій робочий день, хворіють в році не більше чотирьох днів.

Звичайно, така значна різниця дозволяє припустити, що сидяча робота має і свої плюси.

Слід зазначити, що здоров'я учасників дослідження було перевірено в однакових умовах. Людям були запропоновані прогулянки в погану погоду, під час снігопаду, та інше. Все одно, "сидячі" працівники видужували швидше в три рази.

 

 

 

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"