В рамках програми «зелений тариф» в області запрацювала перша сонячна електростанція

Перший крок на зустріч енергетичної незалежності області зроблено в Прилуках. Місто стало дебютантом в процесі реалізації світового економічного механізму «зелений тариф», що спрямований на розвиток альтернативної енергетики, в даному випадку, використання енергії сонця.
Ініціатор проекту депутат обласної ради Анатолій Мирошниченко зазначив, я що саме такі проекти є першими кроками до енергетичної незалежності. «Ми зараз всі хочемо бути незалежними, в першу чергу, від енергоносіїв. І це перший крок до незалежності. До того ж така станція екологічно безпечна, і в повітря за рік не буде викинуто 70 тон вуглекислого газу», - зауважив депутат.
На відкритті станції побував і перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук. За його словами встановлювати такі станції на 40-50 кіловат можливо і це буде вирішувати всі проблеми, саме головне бюджетне забезпечення. «Втілюючи в життя енергозберігаючі технології, залучаємо інвестиційні кошти Євросоюзу, а це продовження цієї самої роботи. «Зелена» енергетика дає можливість економити бюджетні кошти взагалі», - наголосив Валентин Мельничук.


За повідомленням КП Телекомпанія «Прилуки»

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"