В Прилуках освячують церкву і відкривають памятники

25 жовтня у Прилуках освятять церкву Божої Матері Цілительки, збудовану на території Центральної міської лікарні Анатолієм Мирошниченком – депутатом Чернігівської обласної ради, першим заступником голови Чернігівської обласної організації Партії регіонів. Ця церква стане вже другою, яка почала діяти у Прилуках цієї осені – першу було освячено у вересні в Заудаївському мікрорайоні міста. До цього церкви в Прилуках не будувалися два століття.

У Меморіалі-Сквері вічної Слави цього ж дня відкриваються три бронзових погруддя прилучанам – Героям Радянського Союзу, що покладуть початок Алеї Героїв. Згодом на ній будуть встановлені ще три погруддя повним кавалерам Ордена Слави, життя яких пов’язані з Прилуками. Очікується, що в урочистостях візьме участь голова Чернігівської облдержадміністрації Володимир Хоменко. За участю губернатора має відбутися й відкриття Центру надання адміністративних послуг Прилуцької райдержадміністрації.

А настурного дня, 26 жовтня, біля собору Пресвятої Богородиці у центрі Прилук відкриють ще один пам’ятник – Жертвам комунізму, який встановило ВО «Свобода». Буде презентовано й книгу історика Віктора Моренця «Земля, полита кров’ю» - про національно-визвольну боротьбу в 1919-1924 роках на теренах південної Чернігівщини.

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"