В Новгород-Сіверському гальмується процес створення об’єднаної громади

В місті Новгород-Сіверський, Чернігівської області, склалася ситуація, що ставить під загрозу створення об’єднаної громади.

Про це на сайті Чернігівської обласної ради повідомляє депутат Арсен Дідур.

Згідно перспективного плану об’єднання територіальних громад, громада Новгород-Сіверського мала б створитися на території нинішнього району із центром у місті та включати у себе всі села району.

За словами Дідура, громадськість і практично всі сільради готові до об’єднання. Усі економічні розрахунки свідчать про те, що новостворена громада буде спроможною. До того ж, 6 листопада закінчується 30-денний строк, відведений Законом України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» для громадського обговорення пропозицій. Проте сам процес обговорення ще й не розпочинався.

В гальмуванні процесу об’єднання Арсен Дідур звинувачує міського голову Новгород-Сіверського Олега Бондаренка. Саме він, на думку Дідура, висловившись публічно «за» створення такої громади не робить жодних кроків для впровадження цього процесу.

Наразі міський голова Олег Бондаренко знаходиться у відпустці.

Водночас, регіональний консультант з бюджетних питань в Асоціації Міст України Микола Силенко так коментує ситуацію, що склалася: «Там в іншому проблема - ЦВК не призначає вибори в громадах, де змінюються межі районів. Саме така ситуація тут, бо Новгород-Сіверський - місто обласного значення і адміністративно є окремою від району територією. Холми створили громаду, приєднали Радомську сільраду Семенівського району. І що? ЦВК їх відфутболила. Всього по країні зависло 28 громад (в т.ч. і з центрами в містах обл. значення), їх не пустили на вибори.
Тому без врегулювання питання зміни меж районів на рівні центральної влади сенсу розпочинати процедуру немає». 

Джерело: Чернігівщина: події і коментарі

 

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"