В громадах Чернігівщини є «сильні жінки»

В червні завершився всеукраїнський фотоконкурс під назвою «Руйнуючи стереотипи: Сильні жінки моєї громади», який був організований Програмою «ULEAD з Європою». Журі обрало 25 світлин, серед яких дві світлини де зображені «сильні жінки» Чернігівщини.

Сильні жінки змінюють Україну! Їхні праця і досягнення мають стати відомими, щоб надихати всіх, хто прагне бути рушійною силою у власній державі. Цей фотоконкурс мав на меті встановити тенденції та сприяти розширенню можливостей жінок у розвитку громади.

Так, протягом місяця усієї України на конкурс надійшло чимало робіт з зображенням жінок за різною роботою. Та в результаті журі обрало 25 найкращих знімків, які наприкінці вересня будуть представлені на виставці в Києві. Саме тоді буде оголошено й переможницю конкурсу.

Від Чернігівщини у фінал конкурсу увійшло два фотознімки. Перший – зроблений і надісланий головним спеціалістом сектору інформаційної діяльності, програмного забезпечення та комунікацій з громадськість виконавчого апарату Коропської селищної ради Оленою Лебідь. На світлині, яку обрало журі, зображена юна спортивна гордість Коропщини, переможниця легкоатлетичних змагань Саша Жук. «Надзвичайно наполеглива і старанна дівчина», – так описує автор свою світлину.

Друга світлина належить Аліні Оліфер із Деснянської ОТГ, на ній зображені жінки-військовослужбовці в день складання присяги на вірність Україні у 169 навчальному центрі «Десна». «Жінки-військовослужбовці руйнують стереотипи. Більшість жінок Деснянської ОТГ вступили до лав Збройних Сил України. Вони обороняють державу, захищають її суверенітет і цілісність. Саме вони є яскравим прикладом сильних жінок України», – підписала авторка свою світлину.

Марія ПУЧИНЕЦЬ

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"