В Гончарівському солдат потрапив під БМП

Після тактичних навчань на Гончарівському військовому полігоні солдат-контрактник потрапив під БМП. Хлопець загинув на місці.

4 травня близько 17:00 на загальновійськовому полігоні військовослужбовець за контрактом, механік-водій однієї з військових частин, перебуваючи за кермом БМП в стані алкогольного сп’яніння, наїхабмпв на 22-річного солдата. Внаслідок наїзду останній загинув на місці.

Слідчими прокуратури встановлено, що обидва військовослужбовці залишилися після  бригадних тактичних навчань поблизу полігону для того, аби відремонтувати свої бойові машини. Та перед цим хлопці купили в найближчому селищі горілку і розпили її на місці. Лише після цього взялися за ремонт.

«Винуватець трагедії, закінчивши ремонт своєї бойової машини піхоти, вирішив під’їхати до іншої БМП, щоб взяти  на буксир, – повідомляє прес-служба військової прокуратури Центрального регіону. – Проте він не помітив товариша, який ліг відпочивати поблизу другої БМП, та наїхав на нього. Внаслідок наїзду останній отримав травми, несумісні з життям».

До речі, в крові винуватця виявили 0,44 проміле алкоголю.

За фактом загибелі військовослужбовця відкрите кримінальне провадження за ч. 1 ст. 415 Кримінального кодексу України (порушення правил водіння або експлуатації бойової, спеціальної чи транспортної машини, що спричинило потерпілому середньої тяжкості чи тяжкі тілесні ушкодження або загибель потерпілого). Винуватцю трагедії загрожує позбавлення волі на строк від двох до п'яти років.

Марія ПУЧИНЕЦЬ

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"