В чернігівській школі відкрито меморіальну дошку

На будівлі Чернігівської загальноосвітньої школи № 3 було відкрито пам'ятну меморіальну дошку на честь випускника цієї школи Сергія Миколайовича Харитонова, який загинув в зоні АТО при виконанні військового завдання.

У виступах було зазначено, що Сергій Харитонов був самовідданою людиною, він не міг залишатися осторонь і вирішив не словом, а ділом боронити цілісність нашої країни. У цій школі Сергій Харитонов навчався з 1-го по 8-й клас. Потім закінчив професійно-технічне училище № 15 і працював у локомотивному депо. В зоні АТО він був сержантом, командиром мінометного розрахунку. Загинув у 46 років при виконанні військового завдання у Вуглегірську Донецької області.

Указом Президента України від 21 березня 2016 року № 103 «За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі» Сергій Миколайович Харитонов посмертно нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Директор навчального закладу Олена Яковчук звернулася до батьків Сергія Харитонова, вона подякувала їм за те, що виховали справжнього героя, і висловила побажання, щоб це була остання меморіальна дошка на честь загиблих, щоб якнайскоріше настав мир у нашій країні.

Після всіх виступів, присутні поклали квіти на знак шани та поваги до загиблого Сергія Миколайовича Харитонова.

Джерело: Прес-служба Чернігівської міської ради

 

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"