В Чернігівській області рятувальники перевіряють стан гідротехнічних споруд

Фахівці Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернігівській області спільно з представниками Деснянського басейного управління водних ресурсів та органів влади протягом лютого здійснюють перевірки стану гідротехнічних споруд, водосховищ, ставків, меліоративних систем та об`єктів, які знаходяться в зоні впливу шкідливої дії льодоходу, весняної повені та паводків.

Перевірки здійснювалася з метою недопущення виникнення надзвичайних ситуацій в області під час весняного пропуску паводків, льодоходу та повені на водоймах і гідротехнічних спорудах.

Для запобігання виникненню надзвичайних ситуацій в області щоденно здійснюється моніторинг систем відведення поверхневих стічних вод, зливових каналізаційних, дренажних систем у населених пунктах та поверхневих водоскидів і донних водовипусків гідротехнічних споруд до пропуску повені та сходження криги.

Станом на 19.02.2014 року на великих річках області (р. Дніпро, р. Десна) спостерігається неповний льодостав, підтоплення населених пунктів та територій не зафіксовано, негативні наслідки від талих вод відсутні.

Питання розвитку проходження весняної повені та безпечність пропуску льодоходу і паводків на території Чернігівської області тримається на постійному контролі у керівництва Управління ДСНС у Чернігівській області.

 

   У ДСНС України у Чернігівській області

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"