В Чернігівській обл. ліквідовано понад 100 посівів нарковмісних рослин, - МВС

З початку року до суду направлено вже 347 кримінальних проваджень у сфері незаконного обігу наркотичних засобів і психотропних речовин

В ході проведення практичного етапу операції "Мак-2014" співробітники міліції Чернігівської області виявили та ліквідували більше сотні незаконних посівів нарковмісних рослин. Про це повідомляє прес-служба ГУ МВС в Чернігівській області.

Як розповів начальник УМВС України в Чернігівській області Олег Демченко, досі перебувають громадяни, які нібито не чули і не знали про подібні заборони. Ось, наприклад, зовсім свіжий факт. В одному з сіл Коропського району в ході санкціонованого обшуку на присадибній ділянці 56-річної господарки правоохоронці виявили посів маку, який господиня намагалася видати за дикий. Оперативники сектору боротьби з незаконним обігом наркотиків нарахували на макової плантації майже сім тисяч рослин. Відібрали деяку кількість для експертизи і направили в експертно-криміналістичний центр при УМВС України в Чернігівській області, а цілі макові рослини спалили.

"Стосовно правопорушника відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 310 Кримінального кодексу України (посів або вирощування снотворного маку чи конопель) - карається штрафом від ста до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років", - йдеться в повідомленні.

Демченко зазначив, що з початку року до суду направлено вже 347 кримінальних проваджень у сфері незаконного обігу наркотичних засобів і психотропних речовин. Співробітники підрозділів по боротьбі з незаконним обігом наркотиків вилучили у наркоділків 85 кілограмів наркотичних засобів. З них 53 кілограми макової соломи, 31 кілограм марихуани, півкіло опію, 127 грамів психотропних речовин і 20 грамів отруйних лікарських засобів. Накладено арешт на майно осіб, причетних до незаконних операцій з наркотиками, на суму 2,16 млн гривень.

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"