Україна –  європейська держава

    Поруч із Державним прапором України - прапор Європейського  союзу. Гасло «Україна це Європа»!  А ще  намальовані  прапори країн Євросоюзу та  малюнки  дітей - учасників    обласного  етапу Всеукраїнського конкурсу «Україна – європейська держава»  прикрасили фасад Чернігівського обласного Палацу дітей та юнацтва.

  « Ми, українські діти,  маємо величезне бажання разом із європейськими країнами будувати своє майбутнє  і майбутнє нашої рідної України. Ми хочемо відкривати для себе Європу і пізнавати європейські цінності!» - такий лейтмотив свята, що відбулося в  Палаці  з нагоди Дня Європи, що вже вчотирнадцяте офіційно відзначатиметься в Україні 20-го травня.

     Відчувають себе справжніми європейками  вихованки  вокальних колективів Палацу «VIVA»  та «Камертон» - Еля ГЕРАСИМЧУК  і Поліна ПІВЕНЬ. Обидві дівчини блискуче виконали  підготовлені спеціально до свята композиції: Еля заспівала французькою, а Поліна - англійською мовами. Прозвучала також цікава інформація про Євросоюз та щирі вірші про нашу рідну неньку Україну, яка на крок стала ближчою до європейської спільноти. Адже Рада Європейського союзу  11 травня остаточно ухвалила рішення про надання безвізового режиму для громадян України, які за наявності біометричних паспортів вже за місяць  зможуть  подорожувати без оформлення в'їзної короткострокової візи до 34-х країн Європи.

       А те, що Європа вже сьогодні у серці кожного українця, красномовно засвідчили і виставлені 84 роботи юних художників з усіх районів Чернігівщини, представлені на  обласний етап Всеукраїнського конкурсу  з красномовною назвою «Україна – Європейська держава».  Їх залюбки розглядали всі учасники свята.

Переможцями відбірного етапу творчого конкурсу, які будуть представляти Сіверський край вже у столиці України, стали:

у молодшій віковій категорії з роботою «Ми - єдині» перемогла учениця Бахмацької  загальноосвітньої школи №5 Поліна  АСТАФ’ЄВА.  Перше місце в середній віковій категорії завоювала робота «Україна – це серце Європи» вихованця Сосницького Будинку школярів  Андрія ВОРОБ’Я.  У старшій віковій категорії кращою визнана робота під назвою «Україна – важливий гравець Європи» вихованки Чернігівського обласного Палацу дітей та юнацтва Анастасії БИКОВОЇ.   Віримо, що ці талановиті та перспективні юні художники згодом достойно представлятимуть і Чернігівщину, і всю Україну як на європейському, так і на світовому рівні.

          Джерело: Дитяча інформаційна агенція «Крила» Чернігівського обласного Палацу дітей та юнацтва

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"