Уклін Обамі готові розглянути 12 чернігівських обранців

Минула практично непоміченою спроба деяких чернігівських депутатів «подати чолобитну» не аби кому, а… США. Проте факт цікавий. 

Розсудіть самі, панове: обласна рада, буває, звертається до ради Верховної, або Президента, як державних інституцій вищого рівня. Рада міська чи районна теж може приймати звернення до органів на рівні області або, у виключних випадках, до державних.

Але ж звертаються до вищих органів виключно своєї держави!

За яким принципом готувалося звернення до органів заокеанської держави – США? Як до так званого «світового жандарма»?

Таке питання пропонував внести до порядку денного останнього в 2013 році пленарного засідання Чернігівської міської ради депутат Олег Русін, член ВО«Батьківщина» і член постійної комісії міськради з питань законності, прав і свобод громадян та регламенту.

– Пропонуємо проект рішення про звернення депутатів Чернігівської міської ради щодо кривавих подій, які відбулися в ніч з 29 на 30 листопада на майдані Незалежності в місті Києві, – сказав Олег Русін.

– Тож зачитуйте проект, – запросив міський голова Олександр Соколов, головуючий на засіданні.

У проекті говорилося про, цитата, пролиту кров під час розгону мирної демонстрації під гаслом «За європейську Україну».

Коли ж текст звернення вже починав заколисувати депутатів і запрошених, прозвучало таке: «Звертаємося до представництва США в Україні з офіційною заявою про підтримку петиції щодо заборони в’їзду до країн Європейського Союзу та США вищому керівництву України і членам Кабінету Міністрів України та членам їх сімей, працівникам прокуратури, суддям, причетним до репресій проти власного народу, а також блокування їхніх рахунків у банках».

Як кажуть, класика жанру: звернення містить твердження, зокрема й досить гучні. Як ось запитання «Чи припинили ви бити свою дружину?» На нього відповідай хоч так, хоч ні – будеш винуватим.

За включення до порядку денного цього звернення від імені територіальної громади міста Чернігова проголосували 12 представників цієї громади при необхідних щонайменше 26-ти голосах.

– Ну що, давайте вже працювати? – звернувся до зали Олександр Соколов.

Сергій СТУК

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"