У відпустку без грошей пішли городянські вчителі. Прилуцькі чекають зарплату за травень

«Відпускні і заробітну плату побачите не раніше кінця серпня-початку вересня»: таке вчителям Городнянщини на запитання «Коли будуть гроші?» відповіли у районному управлінні освіти.

Місцевий бюджет із виплатою заробітної платні бюджетникам «провисає» вже не перший місяць. Страждають як вчителі, так і медики.

Вчителька Мощенської ЗОШ Ірина Бабчук розповідає: останнім часом навіть аванс виплачують частинами. Приміром, аванс за травень побачили у кінці червня, за червень – на початку липня.

Відпускні ж і оздоровчі, за словами Ірини, вони отримають на початку навчального року. Для неї ціна питання близько 5 тисяч гривень.

Ця проблема стосується як вчителів, так і директорів шкіл.

За коментарем ми звернулися до районного управління освіти. Методист, яка виконує обов’язки начальника відповіла: про проблему знають і обіцяють виплатити частину суми вже у найближчі декілька днів. Коли ж освітяни отримають повну суму – в управлінні освіти не повідомили.

За її словами, район оформлює бюджетну позичку, яка тимчасово закриє «дірку». У бюджеті (після його урізання) кошти передбачені лише на 9 місяців.

Всього ж освітянам винні близько 1,5 мільйона гривень. Методист порадила не хвилюватись і назвала вчителів, яких відправили у відпустку без грошей «панікьорами».

P.S.

Як нам стало відомо, подібна проблема не лише у Городнянському районі. Заборгованість із зарплати за травень показали прилуцькі освітяни. Чернігівські ж медики і вчителі отримали зароблене у повному обсязі.

       Джерело: Високий вал

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"