У Великій Загорівці будують храм

У селі Велика Загорівка Борзнянського району відновили будівництво нової Свято-Покровської церкви. Хоча тут діє православний храм, який розміщується в звичайному житловому будинку, та люди хочуть, щоб у їхньому селі була справжня церква.

Будівництво цієї церкви розпочалося ще у 1990-х роках. Саме тоді був закладений фундамент і зроблений цоколь. Та через брак коштів далі діло не пішло. І тільки на початку цього року громада вирішила відновити будівництво. Гроші на це збирали, як кажуть, з миру по нитці.

«У селі діє Свято-Покровська церква, але це звичайний житловий будинок, перероблений під церкву, – розповідає сільський голова Сергій Кравченко. – Та ми вирішили добудувати церкву, фундамент якої був закладений більше десяти років тому. Гроші збирали усюди. Трохи з місцевого бюджету виділили, трохи люди назбирали, трохи дали місцеві сільгосппідприємства, які орендують землі на території громади. Церква буде дерев’яна, а потім утеплимо пінопластом. Будівельні роботи виконує бригада з району, яка вже споруджувала церкву у сусідніх Петрівцях. Все, що можемо, робимо разом з жителями села своїми силами. Плануємо вже наступного року прийняти прихожан у новобудові».

Марія ПУЧИНЕЦЬ, фото автора

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"