У ТОВ «Земля і воля» закрили вологу на всіх 32-х тисячах гектарів орендованої землі

 

Як пояснив перший заступник генерального директора господарства Василь Нестерук, за перші чотири дні виходу на весняні поля механізатори закрили вологу на понад 20-ти тисячах гектарів.

 

У Щаснівському відділку цю роботу виконували на тракторах «Джон Дір» жителі місцевих сіл Щаснівки і Осовця Іван Тарасенко та Анатолій Московко. Обидва давно працюють у господарстві, пам’ятають ще, як колишній колгосп розвалювався, дякують Леоніду Григоровичу Яковишину, який забрав їх під своє крило, надав стабільну роботу із стабільною зарплатою на кращій в світі техніці.

Керує відділком заступник генерального директора товариства «Земля і воля» Володимир Пилипенко, теж місцевий – уродженець Осовця. По кілька разів на день буває біля агрегатів, адже поля ранньої весни в багатьох місцях дуже зволожені, навіть потужнім «американцям» важко працювати. Але досвідчені механізатори наловчилися вміло виконувати роботу й у складних ситуаціях. На допомогу їм оперативно приходять технічна й агрономічна служби. І харчування механізаторам вчасно організовується. Того дня обід привезла Тетяна Харченко – вона більше двадцяти років працює в господарстві, де має роботу й чоловік Анатолій. У них четверо діток і двоє внучат. Найстарша дочка Олена вийшла заміж у Бобровицю, де й живе з сім’єю. Менша Аня в столичному інституті вчиться, двоє менших – школярі. Родина велика, але не бідує, в батьків є хороша робота.

На полях Щаснівського відділку старанно трудився й Микола Тишков. Він закривав вологу на стосильному меншому тракторі, бо й розвертатися тут краще меншим агрегатом. Микола родом із Рівненщини, 24 роки тому приїхав сюди на заробітки, і залишився назавжди, одружився з місцевою дівчиною Людмилою, яка йому народила трьох діток. Микола теж з багатодітної родини, має трьох старших сестер, але вертатися на Рівненщину не збирається, прижився на Бобровиччині, каже, назавжди.

По закінченні виконання першої весняної агротехнічної роботи господарство приступило до внесення мінеральної поживи передусім на тих полях, де ґрунти до цього готові.

 

Григорій ЗАГРЕБЛЯ

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"