У ТОВ «Земля і воля» в розпалі другі жнива


 

Після збирання ранньої зернової групи дочасно дозріли сонях і соя. Але господарство вчасно підготувалося до обмолоту й цих цінних культур. Першим почав збирання соняху центральний відділок, першим і завершив ці другі жнива на 663 гектарах. І врожайність тут найвища – 36,2 центнера з гектара.

 

Перший заступник генерального директора Василь Нестерук і головний агроном Олексій Дзигун дали старт збиранню сої

 

Серед комбайнерів лідирував Віктор Пінчук, намолотив близько 450 тонн.

А минулого вівторка він переїхав на збирання сої, де теж показує приклад ударної праці. До речі, цього року у Віктора Івановича – сорокові жнива. А починав він із батьком, передовим комбайнером господарства, нині покійним Іваном Павловичем, котрий залишив після себе в товаристві «Земля і воля» велику працьовиту трудову династію.

За 400 тонн насіння соняшника намолотили Віктор Андрущенко, Анатолій Беззуб. Не набагато відстають Олександр Пилипенко, Олександр Сакун та інші.

Олег Ягола з віддаленого села, тут одержав квартиру, у нього 12-ті жнива

 

На перевезенні високі результати показують водії «Джон Дірів» Василь Шіпка, Владислав Петровець, Віктор Замула. Водій КАМАЗу Олександр Дивак перевіз більш як 450 тонн, Ігор Гурин – біля 400 тонн. Загалом, за день водії тракторів перевозять за 3500 тонн, водії автомашин – близько 2500 тонн.

Другі жнива в господарстві недовгі, але підготовка до їх проведення проходить на досить високому й злагодженому рівні. Так само проходить збирання зерна. Трудівники забезпечені на цілий день гарячим харчуванням, організованою доставкою на роботу й додому, відповідною зарплатою за зроблене. Обмолочені поля відразу зорюються.

 

Григорій ЗАГРЕБЛЯ

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"