У Сираях триває «котельна епопея»

В селі Сираї Козелецького району продовжується боротьба батьків з Козелецькою районною радою, яка збирається встановити в Сираївській школі твердопаливні котли замість газового, який обігріває школу тепер.

Газета «Чернігівщина» в позаминулому номері вже писала про цю ситуацію. Батьки учнів  і більшість вчителів категорично проти того, щоб у їхній школі встановлювали нові твердопаливні котли. Вони вважають, що кошти краще і правильніше було б використати на утеплення фасаду, адже на це вже давно готова вся проектна документація. Та районне керівництво не погоджується, посилаючись на державну програму енергозбереження, головним пунктом якої є саме заміна газових котелень на твердопаливні.

20 грудня до Сираївської школи на прохання батьків приїхали представники районної ради. Начальник відділу освіти райдержадміністрації Віктор Ткаченко та заступник голови районної державної адміністрації Юрій Заславський зустрілися з батьками і намагалися відповісти на всі питання. От тільки відповіді виявилися не конкретними.

«Ми їх просили приїхати ще 15 грудня, – розповідає представниця батьківського комітету пані Юлія. – Та в них не знаходилося на це часу. Змогли приїхати лишень 20 грудня, і це не дивно. Адже вже на зборах вони повідомили, що тендер завершився 18 грудня. Напевно, тому й вичікували. Посадовці нам казали, що котел закуплять за 495 тисяч гривень, та коли ми зателефонували в ту компанію, яка його виграла, то виявилося, що тендер був на 300 тисяч. У цю суму входять лише самі котли, модуль і їх перевезення. За які ж тоді кошти буде відбуватися установка і хто тією установкою буде займатися? Скільки грошей ще для цього буде витрачено? До речі, хоча тендер відбувся і вже кінець року, грошей районна рада досі компанії-переможцю не перерахувала».

Поки що батьки чекають подальшого розвитку ситуації. Та в одному вони упевнені: твердопаливних котлів у своїй школі встановити не дозволять.

Марія ПУЧИНЕЦЬ, фото батьків

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"