У Семенівці "накрили" виробників спиртного



Поліція викрила групу осіб, що систематично займалися виробництвом та збутом фальсифікованої горілки. Під час санкціонованих обшуків у зловмисників вилучено готовий фальсифікат і сировину на понад 150 тисяч гривень.


Поліцейські встановили, що троє мешканців міста Семенівка  в кустарних умовах систематично виготовляли та збували водно-спиртову суміш. Зловмисники маскували сурогат під горілку низки відомих брендів. На пляшки клеїли фальшиві марки акцизного податку. Продаж фальсифікату здійснювали за місцем мешкання, або ж доставляли товар клієнтам за допомогою мікроавтобуса, яким володіє один зі спільників. В ході санкціонованих обшуків вдома та у господарчих приміщеннях у всіх трьох фігурантів поліцейські виявили та вилучили: понад тисячу пляшок підробленої горілки, близько двох тонн спирту та водно-спиртової суміші, підготовленої до фасування, дві сотні фальшивих акцизних марок, значну кількість порожньої скляної тари з етикетками відомих алкогольних брендів, обладнання для кустарного виробництва горілчаної продукції, близько двохсот пачок цигарок різних найменувань без марок акцизного податку.
Сумарна вартість вилученого попередньо оцінюється у понад 150 тисяч гривень. Наразі слідчі поліції готують фігурантам повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення. За виготовлення, придбання або інші незаконні операції з підробленими марками акцизного податку українське законодавство передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років з конфіскацією майна.

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"