У Линовиці жителі громади встановили

Алею пам’яті загиблим захисникам


 

У Прилуцькому районі, в селищі Линовиця, жителі громади зібрали кошти та облаштували Алею пам’яті загиблим Героям. На ній розмістили портрети шести військовослужбовців – уродженців Линовицької громади, які загинули під час російсько-української війни. Під час відкриття Меморіал освятив архієрей Православної церкви України, єпископ Чернігівський і Ніжинський Антоній.

 

Надвисока ціна цієї війни – життя наших захисників. І все, що ми зараз можемо для них зробити, – це пам’ятати їх, пам’ятати їх вклад у перемогу і те, що вони віддали своє життя за кожного з нас.

На Алеї пам’яті в Линовиці встановили шість банерів з іменами полеглих захисників. Віктор Маслов, Сергій Воєводкін, Станіслав Шекун, Олександр Салов, Леонід Гибало, Михайло Поляк – це воїни, які повернулися додому «на щиті».

Поруч встановили індивідуальну арку, якої більше немає ніде, та хрест. Встановили підсвітку на банери та облаштували невелику паркову зону. Подбали і про безпеку, встановивши антивандальну систему.

За словами настоятеля Свято-Успенського храму Ієрея Антонія, всі роботи зініціювали та профінансували самі жителі громади. На це пішло близько півмільйона гривень, а робота з облаштування тривала три місяці.

«Це справа громади. Громади як людей. З бюджетних коштів тут не використано жодної копійки. Участь узяв кожен житель громади. Кожен зробив свій внесок: хтось маленький, хтось більший. На сьогодні у нас шість полеглих хлопців офіційно, п’ятеро зниклих безвісти та один, Роман, другий рік у полоні», – каже настоятель храму Ієрей Антоній.

На відкритті Алеї пам’яті були присутні і родичі загиблих.

«Ці хлопці, як і мій син, мали мрії, мали сім’ї, мали плани на життя. Вони хотіли жити, але прийшла війна… Мій син сказав: «Хто, як не я?». Вони пішли захищати свою Батьківщину. Ця війна розбила їхні мрії, плани. Ця війна забрала їх у нас. Я вірю в перемогу і сподіваюся, що все було недарма. А ці молоді хлопці назавжди залишаться в наших серцях і в нашій пам’яті», – сказала Тамара Гибало, матір полеглого захисника Леоніда Гибала.

 

Марія ПУЧИНЕЦЬ

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"