У Козельці буде "Муніципальна варта" за мільйон гривень

Козелецька селищна рада вирішила профінансувати «Муніципальну варту», в якій працює вісім чоловік, на мільйон гривень. Торік за півроку витратили більше 400 тисяч.
«За» депутати проголосували одноголосно. Також 100 тисяч гривень Козелецька ОТГ своїм рішенням виділила на 2018 рік ніжинським СБУшникам (вони обслуговують Козелецький район. — Авт.) на лекції і технічну допомогу. Звісно, безпека і порядок це добре.
Проте жителям села Скрипчин, що входить до Козелецької ОТГ, невтямки, чому такі великі гроші зі спільного бюджету на одне знаходяться, а їм на оформлення пасовища для громадської худоби вже другий рік поспіль п’яти тисяч гривень немає.

Скоро весна, худобу треба виганяти. Корови для села, де немає роботи, і справді годувальниці. Тільки у Скрипчині їх до 40 голів. А тут землі поза населеними пунктами віддають у відання громад. І люди бояться, що віддадуть 20 гектарів пасовища тому, хто більше заплатить. Бо та земля досі не оформлена. За всі роки незалежності сільська рада так і не узаконила. Тільки коли селяни піднялися і місцеві активісти добилися дозволу на розробку проектно-технічної документації, виявилося, що грошей на неї ніхто не дає. Жителі Скрипчина обурюються: «На біса брали ту варту за мільйон?»
— Коли був готовий дозвіл, сільська рада вже не розпоряджалася своїми коштами, — виправдовується в. о. старости Скрипчина Сергій Гатченко. — Тепер документація має виготовлятися за рахунок коштів об’єднаної громади. Ми клопочемо перед головою громади Оленою Борисівною (Дмитренко. — Авт.). Сподіваюся, найближчим часом питання буде вирішено.
P.S. Добре, аби справді вирішили. Бо ті 20 гектарів межують з паями і по якості вони не луг, а рілля. Села, які ще теж не оформили пасовищ, поспішіть!!! Щоб потім не судитися зі спритниками, хто отримає там наділи. Як це вийшло у Новоселівці під Черніговом. Де селян і бійців АТО, яким дали землю, зіштовхнули лобами.

 

Джерело: Пік

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"