У Козацькому урочисто відкрили нову пожежну частину

15 червня у селі Козацьке, що на Бобровиччині, урочисто відкрили підрозділ місцевої пожежної охорони. У заході взяли участь заступник голови обласної ради Арсен Дідур, заступник начальника Управління ДСНС України у Чернігівській області Олександр Нагуло, депутат обласної ради, директор ТОВ «Козацьке» Сергій Чубовський, голова Бобровицької міської об`єднаної територіальної громади Тетяна Ковчежнюк, голови райдержадміністрації та районної ради, почесні гості.

Забезпечення пожежної та техногенної безпеки на території семи населених пунктів району стало можливим завдяки ініціативі директора товариства «Козацьке» Сергія Чубовського.

До штату новоствореного пожежного депо увійшли сім вогнеборців, які забезпечуватимуть безпеку населення. У цілодобовому режимі нестимуть службу двоє рятувальників.

Під час урочистостей особовий склад новоствореної Козацької місцевої пожежної команди отримав від керівництва УДСНС України у Чернігівській області ключі сертифікат на пожежно-рятувальний автомобіль та посвідчення про проходження спеціальної підготовки. Від районної державної адміністрації – три комплекти бойового одягу.

Символічний ключ для відкриття новоствореної пожежної команди вручила керівнику підрозділу голова Бобровицької громади Тетяна Ковчежнюк.

Настоятель Свято-Миколаївської церкви протоієрей Микола Лях освятив особовий склад, техніку та приміщення Козацької місцевої команди.

На урочистості зібралося мало не все село, аби ще раз подякувати головному спонсору проекту Сергію Чубовському, який профінансував капітальний ремонт будівлі, в якій тепер функціонуватиме місцевий підрозділ пожежної охорони.

«Це було старе приміщення пожежної частини, задокументоване. Але ви ж розумієте, в якому воно було стані, якщо його закрили двадцять років тому. Тож ремонт провели капітальний. Витрачено близько півмільйона гривень, – розповідає Сергій Миколайович. – Питання щодо забезпечення села пожежною охороною виникло давно. Та коли створилася Бобровицька об’єднана територіальна громада і пожежно-рятувальна частина отримала новий автомобіль, я зрозумів, що ми можемо «успадкувати» один із тих, що донині був у використанні в Бобровиці. Після розмови з керівництвом управління ДСНС і зустрічі з головами громади та райдержадміністрації, які пообіцяли фінансувати заробітну плату пожежної команди, приступив до втілення задуму. Ось так спільними зусиллями за два місяці було зроблено все необхідне, аби підрозділ у селі Козацьке запрацював. У зміні нестиме службу один житель з Петрівки, один з Козацького. Команда виїжджатиме на всі виклики, незалежно від того, Бобровицька то чи Новобасанська громада».

У найближчих планах директора товариства «Козацьке» Сергія Чубовського – встановити в селі з десяток камер відеоспостереження, що, без сумніву, покращить криміногенну ситуацію в населеному пункті. Доступ до камер матимуть працівники пожежного депо. За пильнування Сергій Миколайович обіцяє особисто доплачувати особовому складу.

«Зробимо це, насамперед, для безпеки наших мешканців. Є випадки, коли крадуть транспорт, зливають пальне, чинять вандалізм... Після встановлення камер будь-який вкрадений велосипед під магазином можна буде повернути власнику за лічені хвилини, а крадія буде покарано», – наголосив головний інвестор села.

Сніжана БОЖОК, фото автора

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"