У Євминці знову нове керівництво

Газета «Чернігівщина» у №43 від 24 жовтня 2013 року вже розповідала про незрозумілу ситуацію з місцевою владою, яка склалася в селі Євминка Козелецького району. На той час в населеному пункті за право обіймати найвищу посаду змагалися двоє сільських голів. Сьогодні ж нарешті вирішили, кому віддати владний портфель. Дивно, але він не дістався жодному з учасників владних перегонів. Для того аби врешті-решт вирішити конфліктну ситуацію і полегшити життя євминцям, які вже втомилися від тривалого непорозуміння було створено спеціальну робочу групу під керівництвом першого заступника голови Козелецької райдержадміністрації Віктора Петрова.

Село Євминка«Згідно доручення першого заступника голови облдержадміністрації Миколи Стрільця в Козелецькому районі створили робочу групу по перевірці стану справ Євминської сільської ради, - розповідає Віктор Васильович. - До складу увійшли представники районної влади та органів внутрішніх справ. Головне наше завдання – вивчити стан справ по сільській раді, яка тривалий час не могла нормально функціонувати. За що ми одразу і взялися».

За словами очільника робочої групи, на останній сесії Євминської сільської ради був обраний секретар, який нині проходить спеціальну перевірку і вже незабаром приступить до своїх обов’язків. Це, мовляв, і врятує ситуацію.

До речі, секретарем сільської ради було обрано наймолодшого депутата – тридцятирічного Юрія Рогозу.

«Ситуація у нас і справді складна. Тривалий час не було керівника територіальної громади. А коли приходили, то часто змінювалися. На посаду секретаря сільської ради депутати мене обрали одноголосно. Сподіваюся, що зможу навести порядок», - говорить новоспечений керівник.

Дострокових виборів сільського голови у селі Євминка не буде. Якщо сільська рада працюватиме злагоджено – обов’язки сільського голови виконуватиме секретар сільської ради.

                                                                                                                                                                     Сніжана БОЖОК, фото автора

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"