У Чернігові змагалися за «Кубок Серцевіра»


 

Минулими вихідними в Чернігові вперше відбулися Всеукраїнські змагання з адаптивних видів спорту «Кубок Серцевіра» для ветеранів та військовослужбовців. Понад сто учасників з різних регіонів України, ветерани та діючі військовослужбовці зібралися 6 квітня в «Північному форпості», щоб випробувати свої сили.

 

Всього учасники змагалися у семи адаптивних видах спорту: волейболі сидячи, настільному тенісі, жимі лежачи, веслуванні на тренажері, стрільбі з лука, ейрбайку, ривку та жимі гирі.

Загалом такі змагання для поранених бійців, особливо для тих, хто має ампутацію кінцівки, позитивно впливають як на фізичну, так і на психологічну реабілітацію. Тут, на змаганнях, хлопці можуть поспілкуватися з тими, хто їх розуміє.

«Ці змагання ми плануємо зробити щорічними і приурочити їх саме до дня створення нашого ветеранського простору. Як ви знаєте, рік тому волонтери і ветерани Чернігівщини об’єдналися в одну потужну команду і вирішили створити свій ветеранський простір «Серцевір». Він націлений на підтримку як самих ветеранів, так і їхніх родин. І саме спорт дуже допомагає хлопцям. Адже адаптивний спорт для ветеранів, які отримали поранення, – це альтернатива адаптації людини після важких травм, – говорить ветеран та співзасновник ветеранської спільноти «Серцевір» та організатор змагань Сергій Довбиш. – Річ у тім, що деякі люди, втрачаючи кінцівки, замикаються в собі і в них немає сприйняття самого себе, а приїжджаючи на ці змагання, вони бачать, що таких людей – сотні, і вони радіють за їхні перемоги й досягнення».

 

Марія ПУЧИНЕЦЬ

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"