У Чернігові будуватимуть житло для ВПО


 

У Чернігові до кінця 2027 року у мікрорайоні Масани планують побудувати сім нових будинків для ВПО і тих, хто втратив житло внаслідок російської агресії та новий дитячий садок. Будівництво фінансуватиме данський «Фонд за відбудову України». На це, за попередніми розрахунками, піде від 20 до 25 мільйонів євро. Протягом 2024 року проведуть конкурс на дизайн будинків, це займе близько двох місяців, і далі почнуть розробляти проектну документацію. Розпочати будівництво планують у лютому 2025 року.

 

У планах будівництво семи сучасних, екологічних та енергоефективних будинків на 410 квартир для осіб, які втратили внаслідок війни власні оселі. А також досягнуто домовленостей про будівництво поруч з ними дитячого садка на 200 місць.

«Ми виділили на сесії земельну ділянку, це мікрорайон Масани. З нашого боку угода підписана минулого тижня, і сьогодні данською стороною має бути підписаний документ, це контракт між комунальним підприємством і фондом. І разом з угодою ми отримаємо посилання на тендерну документацію. Усі ці квартири після будівництва стануть власністю громади міста Чернігова, і ми будемо їх розподіляти серед чернігівців і ВПО, які втратили житло внаслідок російської агресії, – повідомив виконувач обов’язків міського голови Чернігова Олександр Ломако. – Вимога датчан – і добре, що вона є, – будинки мають бути екологічні й енергоефективні. На робочій схемі намальовані сім будинків з під’їздами, навколишньою територією, і садок на 200 місць. До кінця 2024 року має бути проєкт. І до кінця року має бути ще один тендер на підрядника, який буде будувати. Є графік, і кожен будинок за будинком, останній будинок і дитячий садок по робочому графіку має бути завершений у кінці червня або у липні 2027 року».

 

Марія ПУЧИНЕЦЬ

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"