У Бобровиці вшанували пам'ять Героїв, які віддали життя в бою за Незалежність України

 

Захід проходив у приміщенні першого відділу Ніжинського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, де зібралися рідні загиблих воїнів на війні з росією 2014-2022 років.

Начальник відділу територіального центру Андрій В’ялий у зверненні до присутніх пояснив, що шанування батьків Героїв Сіверщини проходить по всій області напередодні державних свят Дня прапора і Дня незалежності України. Також наголосив, що ця біда вже зачепила чи не кожну родину, але найбільше горе принесла родинам, в яких вічно оплакуватимуть загиблих синів, батьків, коханих чоловіків, братів та інших рідних. Вони золотими літерами вписали себе в історію України. Святий обов’язок живих – завжди пам’ятати їх, високо цінувати їхній найвищий подвиг заради світлого життя співвітчизників, рідної Вітчизни.

Начальник відділу територіального центру Андрій В’ялий вручив рідним загиблих воїнів офіційні подяки від начальника Чернігівського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Подяки одержали рідні загиблих воїнів Віктора Буца, Дмитра Власенка, В’ячеслава Гатченка, Сергія Дяченка, Юрія Коваля, Олександра Кошеля, Сергія Дейнеги, Андрія Моруги, Вадима Неволіна, Андрія Норенка, Володимира Петровчука, Володимира Макаренка, Артема Уса, Дениса Федотова, Ігоря Хряпи, Сергія Хряпи, Андрія Єсипка. Батьків чотирьох Героїв не було на вшануванні, подяки їм передадуть окремо.

Про шанування Героїв у громадах, надання допомоги родинам говорили виконувач обов’язки голови Бобровицької міської ради Геннадій Іванюк і голова Новобасанської сільської ради Микола Дяченко.

Матір загиблого на початку війни сина Віра Павлівна Лола підняла питання справедливого, адресного роздавання гуманітарної допомоги, й не лише родинам загиблих бійців, а й іншим жителям обох громад, які найбільше постраждали від окупантів, продовжують бідувати. Навела прізвища небідної жінки, яка «витребувала» собі благодійність, і однієї чиновниці з Бобровицької міськради, яка роздавала «іменну» благодійність своїм знайомим.

Про справедливість, особливо в цей тяжкий для всіх час, заговорили й інші учасники заходу. Піднімали питання кращої організації збору допомоги Збройним Силам і найбільш нужденним співвітчизникам. Керівники громад взяли до уваги деякі слушні зауваження, але від присутніх прозвучала й така репліка: хто хоче дійсно допомагати воїнам і нужденним у населених пунктах, той давно знайшов спосіб реально допомагати, існують відповідні волонтерські групи в обох територіальних громадах. Керівники Геннадій Іванюк і Микола Дяченко назвали результати цієї благодійної допомоги, пообіцяли поліпшити її гласність, в тому числі на сайтах громад.

Завершилося вшанування рідних Героїв передачею чергової благодійної допомоги, додатковим спілкуванням начальника першого відділу Андрія В’ялого та інших працівників територіального центру комплектування з батьками, дружинами й дітьми загиблих бійців. Адже в кожної родини виникають свої проблеми, свої трудності у їх вирішенні.

 

Григорій ЗАГРЕБЛЯ

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"