У Бобровиці вшанували Матерів, сини яких віддали своє життя за нашу Україну

 

Відбувся урочистий захід, рясно умитий гіркими слізьми, напередодні Дня Матері. У будинок культури Бобровицької міської ради запросили пів сотні матерів загиблих та померлих від бойових ран захисників Вітчизни: Гудименко Марію Михайлівну (Бобровиця); Лолу Віру Павлівну (Бобровиця); Хижняк Антоніну Іванівну (Браниця); Онопрієнко Світлану Вікторівну (Бобровиця); Моругу Наталію Михайлівну (Браниця);

Ус Оксану Віталіївну (Марківці); Власенко Катерину Миколаївну (Стара Басань); Норенко Валентину Дмитрівну (Ярославка); Хуторну Ганну Олександрівну (Ярославка); Кошель Ларису Олексіївну (Бобровиця); Петровчук Олену Минівну (Петрівка); Макаренко Любов Юріївну (Рудьківка); Федотову Тамару Миколаївну (Бобровиця); Дяченко Наталію Володимирівну (Бобровиця); Гатченко Віру Іванівну (Бобровиця); Неволіну Віру Григорівну (Бобровиця); Буц Парасковію Миколаївну (Бобровиця); Терех Людмилу Олександрівну (Мирне); Реву Ніну Олексіївну (Браниця), Булах Олену Олександрівну (Бобровиця); Овчиннікову Сніжану Олександрівну (Бобровиця); Харченко Надію Дмитрівну (Марківці); Присідько Ніну Павлівну (Ярославка); Власенко Наталію Миколаївну (Молодіжне); Дараган Ганну Юхимівну (Козацьке); Шишевську Галину Володимирівну (Бобровиця); Бойко Людмилу Миколаївну (Вишневе); Дубіновську Ніну Олександрівну (Травкіне); Старовойт Людмилу Вікторівну (Ярославка); Хомік Тетяну Борисівну (Щаснівка); Бєлявську Нелю Василівну (Бобровиця); Бережну Тамару Миколаївну (Бобровиця); Жеребкову Ольгу Іванівну (Кобижча); Митрюк Галдину Семенівну (Бобровиця); Дубину Ольгу Афанасіївну (Бобровиця); Сініцину Валентину Степанівну (Зелене); Волокіту Людмилу Василівну (Марківці); Мацульову Наталію Леонідівну (Браниця); Тичинську Ярославу Степанівну (Бригінці); Крилач Ольгу Іванівну (Макарівка); Власенко Тетяну Степанівну (Бобровиця); Бишкіну Валентину Володимирівну (Рудьківка); Кривопишну Тетяну Андріївну (Осокорівка); Федченко Валентину Олексіївну (Мирне); Парубець Галину Василівну (Наумівка); Коваленко Надію Миколаївну (Бобровиця), Пінчук Наталію Миколаївну(Бобровиця); Старикову Валентину Олексіївну (Рудьківка); Дубок Галину Анатоліївну (Щаснівка); Ковтягу Катерину Миколаївну (Рудьківка).

Ведучі заходу нагадали присутнім, зокрема й матерям Героїв, їхню роль в житті всього людства: «Матір – наша найближча і найрідніша людина. Від неї ми отримуємо і саме життя, і все, що за ним слідує: силу, любов, впевненість у собі. Матір вчить нас правилам людським, оживлює розум наш, вкладає в уста наші добре слово, а пам'ять осяює своїми беззаперечними настановами про найдорожче і людяне, що було до нас».

Високу оцінку дали і їхнім синам-воїнам: «Ви назавжди в наших серцях, ви – безсмертна частина хороброї нації, частина України». І закликали всіх схилити голови перед пам’яттю Героїв у хвилині мовчання.

Від імені громади звернувся до матерів геройських синів заступник міського голови Сергій Циба: «Ваші сини віддали заради перемоги у страшній війні найдорожче, що в них було, – своє життя, і полинули Янголами до Господа, щоб і з небес захищати своїх рідних, свій український народ. Бо й ви тут, на землі, підтримуєте їх своєю найсильнішою святою материнською любов’ю. Ми ж, ваші друзі й просто земляки, розділяємо ваш біль, ваше горе, ваше нестерпне страждання від непоправної втрати на землі».

Від себе особисто й від командування ЗСУ привітав матерів загиблих воїнів з Днем Матері начальник першого відділу Ніжинського районного ТЦК та СП підполковник Андрій В’ялий. Звернувся до них і з синівським словом: «Знаю, що у вас, найрідніших людей для всього людства, немає чужих синів, як і в нас, побратимів ваших героїчних синів, немає чужих матерів. Заради вашого спокою і захисту ми з честю продовжимо святу справу, за яку віддали життя ваші сини. Пам’ятаю, так було на початку десятирічної війни в зоні АТО: наше синівське ставлення до всіх матерів, а їхнє – до нас, воїнів. Ще обіцяємо вам, наші рідні, що наступні покоління свято берегтимуть пам'ять про ваших з нами Героїв, їхні імена будуть занесені у шкільні й студентські підручники, літературні твори, наукові, історичні та публіцистичні видання».

Після щирих і водночас скорботних привітань матерів загиблих побратимів, представник місцевої влади Сергій Миколайович й бойовий підполковник Андрій Миколайович вручили матерям пам’ятні подарунки й живі квіти. Допомагали їм у священній церемонії юні майбутні захисники Вітчизни.

Протягом усього заходу учасники художньої самодіяльності Бобровицької школи мистецтв дарували мужнім родинним берегиням пісенні й хореографічні номери, читали найніжніші ліричні слова: «Матусю рідненька, щоб ти не хилилась в журбі. І в осінь, і взимку, весною і влітку, щастя й здоров’я тобі. За щирість, за ніжність за ласку й тепло, хай сонце сміється, хай все удається».

 

Григорій ВОЙТОК

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"