У бібліотеці Бобровицької міськради відкрили простір, безпечний для дітей

 

Цієї події чекали діти різних вікових груп, а також з обмеженими можливостями. Адже тут можна не лише взяти цікаву нову книгу, а й весело та пізнавально провести час із друзями, отримати потрібні знання, розвивати творчі здібності і таланти. У дитячому просторі цікаво буде й батькам: спостерігати за різноманітними іграми діток, і самим долучатися до їхніх забав та інтелектуального розвитку.

У цій знаковій для бібліотеки події взяли участь перший заступник міського голови Володимир Данішевський, заступниця міського голови Юлія Петренко, представник Агентства ООН у справах біженців в Україні Серній Рева, координатор Чернігівського осередку благодійного фонду «Рокада» Ольга Воскобойник, радниця голови Чернігівської обласної військової адміністрації Тетяна Ясочко, представники «Рокади» та Бобровицької громади.

Право перерізати червону стрічку на вході до новоствореного бібліотечного дитячого простору господарі надали першому заступнику міського голови Володимиру Данішевському та координатору Чернігівського осередку «Рокади» Ользі Воскобойник.

Відбувалася урочиста, традиційна церемонія під музичний супровід ансамблю народних інструментів Бобровицької школи мистецтв. Особливо відзначилися юна солістка Настя Циба і ударник дорослого ансамблю Артем Квіта, який виступає на сцені і з сольними піснями, сопілкою, іншими народними інструментами.

Про важливість бібліотечного простору для діток громади сказав Володимир Данішевський, він також висловив вдячність усім, хто долучився до втілення цього проекту, вручив їм подяки від Бобровицької міської ради.

Заступник міського голови Юлія Петренко одержувала від доброчинців з «Рокади» посилки у відділенні «Нової пошти» з обладнанням для дитячого простору, за цей період працівниці благодійного фонду стали для неї вірними друзями. А ще їй приємно, що співпраця громади з цими чуйними людьми продовжиться й надалі.

Це підтвердив і представник Агентства ООН Сергій Рева, у своєму слові він дав високу оцінку старанням колективу бібліотеки й керівництву громади, які розумно й оперативно розробляють відповідні проекти й шукають спонсорів для їх реалізації. І наголосив,що таким колективам гріх не допомагати.

Радниця голови Чернігівської обласної військової адміністрації Тетяна Ясочко заявила, що вона кожного разу їде в Бобровицю, як до своїх, як до рідних, бо бачить тут розумну й старанну реалізацію таких потрібних для людей громади проектів, особливо для діток.

Іменинниками бібліотечного дитячого простору, звісно, були дітки. Від нових ігор, інших подарунків вони були у великому, радісному захопленні.

Та найбільше радів цьому святу колектив бібліотеки і її директорка Леся Циба. Хоч і відчували наперед, що клопотів значно добавиться, це помітно було з першого дня відкриття простору. Сюди неодмінно потягнуться діти з усіх сіл громади. Але ці додаткові клопоти «окупляться» дитячими радостями, дзвінкоголосим сміхом і забуттям на певний час про кляту війну.

Для всіх гостей, причетних до створення бібліотечного безпечного простору, дітки підготували гарні сувенірні подарунки – сердечка. Дорослі з радістю їх прийняли.

 

Григорій ЗАГРЕБЛЯ

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"