Тетяна Ковчежнюк і Аграрна партія – лідери виборів на Бобровиччині

 

Головна тема тижня – вибори в територіальних громадах. У Бобровицькому районі створено дві громади: Бобровицька та Новобасанська. Обидві визначилися з головами та зі складом депутатів. Вибори пройшли спокійно, без суттєвих порушень, повідомили у виборчих комісіях.

По Бобровицькій ОТГ з чималим відривом лідирувала Тетяна Ковчежнюк. За неї проголосували 5047 виборців, а це 60,2 %. На другому місці Василь Кучерина з результатом – 2965 голосів (35,4%). Лише 370 (4,4%) виборців віддали перевагу третьому кандидату – Вадиму Гущі.

Згідно 100% оброблених протоколів за сумою отриманих депутатських мандатів перше місце зайняли кандидати від Аграрної партії – 14 депутатських мандатів. Блок Петра Порошенка «Солідарність» та Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» – по 5 депутатських мандатів, Партія «Наш край» та Радикальна партія Олега Ляшка – по 4 і Опозиційний блок – 2 депутатських мандати. Всього у міській раді Бобровицької громади – 34 депутати.

«Із 20186 офіційних виборців проголосувало 8418. Тож виходить, що явка виборців по Бобровицькій ОТГ –  41, 7 %. На щастя, все пройшло спокійно. Були лише дрібні порушення: хтось прийшов без паспорта, а хтось вирішив двічі проголосувати, - підсумував голова міської виборчої комісії Микола Горда.

По Новобасанській ОТГ кандидатів на голову було вдвічі більше - шість. Перемогу здобув Володимир Левченко, який нині перебуває під слідством. Долю громади йому довірили 1184 виборці (43, 5%). Майже в ногу з ним йшов Олександр Фенюк і отримав 936 голосів (34, 4%). На третьму місці Володимир Тарасенко з результатом у 219 голосів (8%). Решта кандидатів не набрали й 5 %.

До Новобасанської ОТГ обрано 22 депутати. Вибори до сільської громади проводилися  за мажоритарною системою відносної більшості.

 

Сніжана БОЖОК

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"