Такої підтримки, як у Тетяни Ковчежнюк, не має   кандидат від   Блоку  Порошенка Василь Кучерина

     Бо й довіра народу до влади  Президента  скотилася донизу

         Минулої суботи до Бобровицького районного будинку культури з’їхалися представники практично всіх громад району, щоб засвідчити свою підтримку Тетяні Ковчежнюк – кандидату на посаду Бобровицького міського голови об’єднаної територіальної громади від Аграрної партії. Приїхали  люди навіть з тих чотирьох сіл, які входять до Новобасанської ОТГ. Мабуть, щоб порівняти рівень підтримки Тетяни Ковчежнюк з обіцянками своїх «головних» претендентів на голову їхньої об’єднаної громад.

         У  переповненій залі були й прихильники   кандидата від президентської партії Василя Кучерини, нинішнього голови райдержадміністрації. Цій команді теж, мабуть, корисно  було «виважити»  свою підтримку. І не стільки в організаційному плані, як в  наповненні фінансово-матеріальними ресурсами обіцяних  шляхів  розвитку громади.

         Адже написати фантастичні  гасла  в передвиборчій програмі, підкріпивши їх гарними портретами членів команди, - великого розуму не треба. А от щоб так, як заявив на тому зібранні Герой України, генеральний директор ТОВ «Земля і воля» Леонід Яковишин, підтримуючи Тетяну Ковчежнюк, - подібного  не почуєте навіть  від команди БПП «Солідарність», не говорячи вже про інших претендентів на місцеву владу.

         А сказав успішний господарник головне:  очолюваний ним трудовий колектив підтримає  Тетяну Ковчежнюк не тільки   своїми дружними голосами на виборах, а й реальною програмою розвитку, підкріплену мільйонними   фінансами.  Господарство уже в цьому році  вдвічі збільшує поповнення бюджету, в тому числі й тими відрахуваннями, що залишаться в районі. Це – за рахунок збільшення вдвічі орендної плати за землю та підвищення  зарплати працівникам – загальна бюджетна сума складе майже  140 мільйонів гривень.  Реальні зростання  очікують і в 2018 році, оскільки заплановано подальший розвиток виробництва із створенням нових робочих місць та подальше підвищення зарплати, що і є гарантом для збільшення відрахувань до бюджету і Пенсійного фонду.

         Крім цього, за кошти «Землі і волі» будуються й ремонтуються дороги. Ця програми розшириться в наступні роки, вже й новий асфальтний завод невдовзі запустять.                                              

         Заявив Леонід Яковишин про започаткування  Благодійного фонду з першим внеском від їхнього господарства в два мільйони гривень, про збільшення допомоги соціальним закладам.  

         Має  Тетяна Ковчежнюк й велику політичну підтримку від Аграрної партії, лідер якої - Віталій Скоцик - особисто приїздив минулої суботи в Бобровицю, щоб перед великою аудиторією  виборців засвідчити ту підтримку. До речі, кандидати в депутати місцевих рад від Аграрної партії одержали найбільше голосів на останніх минулих виборах. І не випадково – саме вони своєю працею створили в Бобровицькому районі найкращий  в області бюджет, до європейських стандартів підняли сільськогосподарське виробництво, найбільше турбуються про розвиток соціальної сфери.

         Варто зазначити, що цими фактами гордиться в передвиборчій агітації й команда президентської партії, не уточнюючи, які конкретні внески в ці досягнення її членів і лідера.

         На зібранні з підтримки Тетяни Ковчежнюк прозвучали від голови Аграрної партії Віталія Скоцика та керівника найбільшого в районі бюджетоутворюючого трудового колективу Леоніда Яковишина заяви, що і вони несуть  відповідальність за роботу та дотримання моральних цінностей  своєї висуванки на високу самоврядну  посаду.

         Для повчального  прикладу Леонід Григорович розповів, як він бореться з крадіжками та іншим неподобством  у своєму трудовому колективі, не став приховувати від громади й негідний вчинок  міського голови, якого підтримав був на виборах. На такий публічний розголос не наважуються інші місцеві політичні сили. Скажімо,  команда від президентської партії жодним словом не засудила публічно свого колишнього голову райдержадміністрації, а тепер втікача від кримінального вироку Миколу Супруна, не вибачилася перед громадою району за такий свій кадровий «прокол».  Бо, видно,  не гризе  совість її лідерів за інші недолугі призначення на владні посади. Як можна довіряти такій команді долю об’єднаної громади?  Навіть високий статус «Президентська» не ставить її у морально-відповідальні рамки.

         До того ж, як наголосив Віталій Скоцик, владні столичні керманичі серйозно налаштовані на продаж земель сільськогосподарського призначення, тому для них уже зараз ворогами є такі успішні господарники, як Леонід Яковишин. І байдуже їм, що саме такі трудові колективи надають  селянам  роботу з гідною зарплатою, тримають на собі всю інфраструктуру та бюджетне забезпечення. У  провладних командах інші завдання: в замін на новий зарубіжний кредит запустити дикий ринок землі, ще й добряче нажитися на ньому – зазначив  лідер Аграрної партії Віталій Скочик. Звісно, виконання цього злочинного завдання перед селянами і всією державою  поширюватиметься й на об’єднані громади. Тож і прагнуть наближені до владного корита захопити й децентралізовану владу … голосами довірливих виборців, взамін на гарні обіцянки.

         Що й після Майдану гідності  нікуди не поділися казнокрадство, корупція, бюрократія, «класична» недолугість – розповів Леонід Яковишин на конкретних прикладах. А замовляти  залізничні зерновози, підключати промислові об’єкти до газової мережі, вирішувати низку інших виробничих питань стало значно важче, ніж було при «злочинній владі». Рівень життя простолюду значно знизився. Тож досвідчений аграрник та громадський діяч закликав присутніх у залі проголосувати 29 жовтня за зміну влади і в Бобровиці, віддавши голоси за кандидата від товариства «Земля і воля» та Аграрної партії Тетяну Ковчежнюк.   

         Закінчилися збори представників трудових колективів та інших бобровичан великою концертною програмою, яку організував стипендіат ТОВ «Земля і воля», а нині соліст Львівської опери Микола. Такого прекрасного концерту, ще й наповненого патріотичним духом, давно не бачила Бобровиця. З професійними артистами, лауреатами багатьох міжнародних конкурсів та фестивалів, заспівав і знатний хлібороб, Герой України Леонід Григорович Яковишин.

                                                  Григорій Загребля 

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"