Суперечку вирішили полюбовно

До газети «Чернігівщина» звернулися мешканці трьох багатоквартирних будинків, що по вулиці Чернігівській у місті Бобровиця. Зі слів обурених активістів, у них у дворі, неподалік від дитячого майданчика, начебто збираються побудувати станцію технічного обслуговування. Попередньо ця земельна ділянка належала місцевому мешканцю, який нещодавно виїхав за кордон і благополучно продав її Геннадію Іванюку, який також проживає неподалік, у пятиповерхівці. Саме з цим громадянином і розгорнулася суперечка. На зібрання прибули обидві сторони конфлікту, а також представники керівництва Бобровицької громади.

«Коли ця земля належала попередньому власнику, ми ще тоді почали конфліктувати. Він хотів будувати гараж, – розповідає Оксана Рогова. – Уявіть собі, серед двору на прибудинковій території буде якесь будівництво… Тут бігають діти, з одного боку – майданчик, з іншого – людські грядки, квітники, невеличкий сад. У нас благоустроєна територія. Більше того, саме тут проходять підземні комунікації… Ще тоді ми писали звернення до керівництва, збирали підписи. Якось обійшлося… Тепер знову постає та ж сама проблема».

«Я не збирався тут будувати ні СТО, ні мийки… Не знаю, звідки пішли ці розмови. Я дійсно придбав земельну ділянку розміром 8 на 10 метрів цілком законно. Засвідчив угоду купівлі-продажу у нотаріуса. Хотів обгородити тут, провести світло і побудувати альтанку для відпочинку», – пояснює Геннадій Іванюк.

Мешканці двоповерхівок виступають проти будь-якого будівництва, запевняють, що це буде протизаконно. Адже міськводоканал, який відповідає за експлуатацію та ремонт підземних комунікацій, прокладених через цю земельну ділянку, не має жодного права давати дозвіл на будівництво.

«Якщо виникне необхідність аварійно-відновлювальних робіт саме на цій ділянці, як вони дістануться до пошкодженої магістралі?.. Найменша помилка у такій роботі може призвести до того, що жителі будинків лишаться без води та каналізації», – обурюється Любов Власенко.

«Нехай міська рада мені знайде рівноцінну земельну ділянку і я тут взагалі нічого не робитиму. Я обіцяю, що я тут і кілочка не заб’ю. Я не збираюся ні з ким конфліктувати», – наголосив Геннадій Іванович.

Перший заступник голови громади Сергій Циба, який також прибув на зібрання, пообіцяв, що суперечка вирішиться полюбовно і керівництво громади у цьому неодмінно сприятиме.

«Ця земельна ділянка виділялася громадянину Динніку при іншому керівництві десять років тому, – пояснює Сергій Миколайович. – Ми зараз шукатимемо рівноцінну земельну ділянку і зробимо обмін. Це все законно. Тим паче, якщо нинішній власник землі не проти. І закриємо це питання раз і назавжди».

Учасників зібрання цілком задовольнила така відповідь. Та про всяк випадок мешканці сусідніх будинків почали обговорювати ідею створення ОСББ. Адже таке об’єднання дасть змогу співвласникам приватизувати прибудинкову територію і не хвилюватися з приводу будь-якого будівництва.

Сніжана БОЖОК, фото автора

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"