ПОСАДА

Соколов не Ленін – голіруч не знімеш

 

Міський голова Чернігова – нерушимий, немов той радянський союз, як співали в гімні наддержави. На відміну від вождя світового пролетаріату, поваленого у Чернігові з першої спроби, «вождь» міський – непохитний.

 

Під час засідання сесії міської ради 6 березня відбулася нова спроба «повалити» мера обласного центру – Олександра Соколова.

Однак вийшов з того… даруйте, просто пшик. Депутати таке питання не схотіли навіть розглядати!

«Ставлю на голосування пропозицію депутата міської ради Рейко Марини Миколаївни доповнити порядок денний питанням про припинення повноважень чернігівського міського голови, – не зморгнувши оком, оголосив міський голова Соколов, як головуючий на засіданні. – Хто за дану пропозицію? Хто за? Порахуйте. Чотири? Прошу опустити (має на увазі руки. – Авт.). Що? Три? Якщо три – значить, згідно з регламентом, питання не включається до порядку денного».

Ще б пак! Потрібно було щонайменше 26 голосів.

«Наступна пропозиція – Василя Олексійовича Білогури про припинення повноважень і саморозпуск Чернігівської міської ради, – Соколов незворушно продовжив вести засідання. – Хто за? Прошу проголосувати. Сім? Вісім. Також питання не включається до порядку денного».

 

Рівно рік

Однак «ветры враждебныве веют» зовсім близько й від міського голови. Раніше, 24 лютого, був змінений секретар міськради. Нині це Владислав Кухар. Нині ж, під час сесії 6 березня, з формулюванням «за згодою сторін» звільнений Сергій Андрос – перший заступник мера з 5 березня минулого року. Замість нього призначений («за» – 35 голосів) Микола Миргородський.

 

ПР: зміна вивіски

У міськраді обласного центру з’явилася депутатська група «Чернігів». До неї увійшли члени розформованої фракції Партії регіонів – 11 депутатів. Шахер-махер – все по-старому. Тільки назва зручніша стала.

 

Сергій СТУК

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"