Сьогодні цинічно «віджали» «Ліки України», а завтра з «молотка» піде все комунальне майно області?

Аграрна партія виступила проти передачі рентабельного комунального підприємства «Ліки України» обласної ради в оренду, а фактично – приватизації товариства «Ліки України».

Минулого року сесія Чернігівської облради ухвалила рішення, яким дозволила Управлінню комунального майна самостійно визначати орендарів майна комунального підприємства «Ліки України». Цьому передували маніпуляції начальника означеного управління Андрія Буніна. Його виступи були завідомо неправдивими. А депутати повірили чиновнику й просто не розібралися в суті справи.

У результаті такої брехні створилася лазівка для бажаючих привласнити підприємство. Далі Андрій Бунін одноосібно віддає весь майновий комплекс КП «Ліки України» в управління загадковій, нещодавно створеній фірмі ТОВ «Ліки України», яка фактично стала розпорядником прибуткового підприємства. Виникла загроза, що найпотужніша фармацевтична структура області опиниться у приватних руках.

Коли ця шахрайська схема викрилася, першими відгукнулися «аграрії» – вони зробили офіційну заяву фракції «Аграрної партії» і відкликали свої підписи під рішенням обласної ради, яке призвело до передачі комунального підприємства «Ліки України» незрозумілим приватним особам.

Подібну заяву зробила і фракція «Наш край». Тут депутати наполягають: «в результаті помилкового рішення обласної ради» начальник Управління комунального майна Чернігівської обласної ради Андрій Бунін отримав одноосібне право розпоряджатися комунальним майном без будь-якого контролю з боку депутатів».

Депутати обласної ради від Аграрної партії разом з іншими депутатами відкликали свої голоси й подали позов до суду. В Аграрній партії кажуть, що не допустять рейдерського захоплення підприємства «Ліки України», повернуть його в комунальну власність і виправлять помилки всього депутатського корпусу, який не розібрався до кінця в суті справи й піддався на маніпулятивні та брехливі заяви Андрія Буніна.

Те, що «Ліки України» – ласий шматок, свідчить інтерв’ю заступника скандального управління комунальним майном газеті «Вісник Ч» наприкінці минулого року. Зокрема, чиновник зізнався, що «Ліки України» за минулий рік отримали дохід 473 мільйони 515 тисяч гривень (70 відсотків всіх коштів). Підприємство має аптечний склад, 51 аптеку, 62 оптичні пункти. Всього у підпорядкуванні комунального підприємства — 183 одиниці будівель та споруд. Машин та обладнання – 1598 одиниць, 67 земельних ділянок».

«Ліки України» при широкому розголосі у суспільстві, згуртованості і совісті депутатів ще можна повернути. Принаймні, названі всі винуватці, зацікавлені і незрозуміло байдужі особи справи. Але ж обласній раді, вірніше – громаді області належать і інші підприємства, установи. Їх також може спіткати доля «Ліків». І вчасно допомогти вдасться не усім. З чим тоді лишимося?

Ольга МАКУРІНА

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"