Смолинський торфозавод знову бє рекорди!

На Смолинському торфозаводі ДП «Чернігівторф» завершують капітальний ремонт пресу. Днями в брикетний цех підприємства привезли відремонтований колінчастий вал. За тиждень тут сподіваються запустити цех і отримати перший брикет. Попри складнощі, підприємство побило минулорічний рекорд заготівлі сировини, зібравши 13 тисяч тонн фрезерного торфу.

Для порівняння – у минулому році заводчани підготували 10,5 тисяч тонн сировини. І це ще не кінець! Директор підприємства Валентина Огієнко каже, що сезон заготівлі фрезерного торфу продовжиться, щойно припиняться дощі. На заводі планують зібрати понад 20 тисяч тонн сировини, перевершивши минулорічні показники удвічі!

Начальник брикетного цеху Микола Мойсеєнко пояснює: «Працюємо без вихідних, щоб якомога швидше запустити прес. Плануємо завершити процес за тиждень».

Валентина Огієнко додає: «Брикет врятує підприємство, бо це – живі гроші!»

Бажаючих закупити смолинський торф – хоч відбавляй! Закупівельники буквально вишикувались в кілометрові черги. На заводі очікують, що за «вибиті» 15 мільйонів гривень інвестицій концерн «Укрторф» закупить новітню техніку, яка дозволить з максимальною ефективністю заготовляти сировину та забезпечить роботою людей. Поки що ці гроші не надійшли на рахунок концерну. Найближчим часом парламентський бюджетний комітет має ухвалити відповідне рішення, після якого оголосять тендер на закупівлю техніки для заводу.

Віталій НАЗАРЕНКО, фото автора

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"